Societat

economia

Quasi 26.000 persones visiten el saló del vi

El Barcelona Wine Week genera un impacte econòmic de 17 milions d’euros

Quasi 26.000 persones (en concret, 25.700) han visitat el Barcelona Wine Week (BWW), el saló de referència dels vins de l’Estat que ahir va tancar les seves portes al recinte de Montjuïc de la Fira de Barcelona. En aquesta edició, que els seus responsables han qualificat de “rècord” hi van participar, durant tres dies, 1.266 cellers de 81 D.O.s de tot l’Estat, que han mostrar els seus millors vins a grans compradors nacionals i internacionals. S’han servit prop de 360.000 copes de vi per tastar la producció dels diferents productors.

Per primera vegada en aquesta cinquena edició, el saló va omplir dos pavellons del recinte de Montjuïc. Fer servir dos pavellons va ser necessari ja que en les anteriors edicions, on només se n’havia fet servir un, es va demostrar que l’espai havia quedat petit. “Una vegada més el saló ha fet constar el seu enorme poder de convocatòria, posicionant-se com la millor plataforma comercial per als principals operadors nacionals i internacionals del sector a través d’un concepte firal únic”, va Javier Pagés, president de BWW i de la D.O. Cava.

El saló BWW ha permès reunir en un sol espai els principals cellers de l’Estat, sobretot catalans, amb compradors internacionals procedents de la gran distribució, l’hostaleria, el foodservice i el comerç especialitzat. Durant aquests dies s’han fet més de 13.000 reunions de negoci entre empreses expositores i un miler de grans compradors nacionals i més de 770 importadors clau internacionals de països estratègics com els Estats Units, el Canadà, Alemanya, el Regne Unit, la Xina, Mèxic, el Japó, el Brasil, Colòmbia o Corea del Sud, convidats per BWW . L’impacte econòmic del saló se situa al voltant dels 17 milions d’euros.

Entre les ofertes que ha tingut més èxit hi ha hagut l’exposició de 80 vins fets amb vinyes velles, vint-i-tres dels quals eren catalans. L’exposició , a l’espai Wine Tasting Journey , era autoguiat i gratuït i els interessats van poder tastar els vins que van voler. Aquesta exposició forma part de l’eix temàtic “Ceps vells, patrimoni històric”,

A banda de conferències i tastos, al BWW s’ha celebrat aquest any el concurs de millor sommelier de Catalunya, que va guanyar el belga Cyril Vermeulen del restaurant El Celler de Can Roca. Pren el relleu a Marta Cortizas, que també treballa de sommelier al restaurant triestrellat dels germans Roca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia