Foment, els promotors i els API diuen que la Casa Orsola suposa “una manipulació del concepte de vulnerabilitat”
Foment del Treball, l’Associació de Promotors de Catalunya (APCE) i el Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona (API) s’han alineat per denunciar que el cas de la Casa Orsola suposa “una manipulació del concepte de vulnerabilitat”. En un comunicat conjunt enviat aquest dijous, els tres agents veuen “especialment greu l’intent de redefinir la vulnerabilitat a conveniència” i alerten que es tracta d’un “precedent perillós”. A més, destaca l’ACN, defensen que amb el total invertit en aquest immoble, que disposa de 26 habitatges, se n’haurien pogut construir 50 de protecció oficial. “Aquest tipus d’actuacions distorsionen el mercat, generen inseguretat jurídica i vulneren el principi d’igualtat”, apunten.
Foment, l’APCE i els API asseguren que tot plegat “genera un greuge comparatiu inadmissible” i acusen l’Ajuntament de Barcelona i Hàbitat3 de “no respectar els principis d’eficiència i economia”. També ressalten que l’actuació “beneficia singularment a algunes persones”. “Per a què serveix inscriure’s al Registre de Sol·licitants d’Habitatges de Protecció Oficial?”, pregunten. “No hauria de garantir aquest registre l’accés transparent i no discriminatori a aquests habitatges, tant dels públics com dels privats?”, afegeixen.
Amb tot, indiquen que es tracta d’una “decisió política”, que “obre la porta a noves ingerències” en operacions privades, creant una “incertesa jurídica inacceptable”. “Barcelona i Catalunya necessiten polítiques d’habitatge rigoroses i equitatives, no operacions mediàtiques que degraden la confiança en les institucions i distorsionen el mercat”, sentencien.