Societat

Detingut a Alemanya després d'estafar 6 milions d'euros a empresaris

La policia alemanya ha detingut a Frankfurt, en col·laboració amb la Guàrdia Civil, un home acusat de cometre des de Barcelona una quinzena d'estafes, a través del cobrament de comissions fraudulentes a tot el món, que li van reportar uns beneficis aproximats de sis milions d'euros.

Segons ha informat avui la Guàrdia Civil, el detingut és Mauricio C., de 49 anys, nacionalitat italiana i veí de Barcelona, que és a Alemanya a l'espera que es tramiti la seva repatriació a Espanya.

El detingut està acusat d'estafar des de Barcelona, entre maig del 2004 i març del 2006, setze persones d'Espanya, Alemanya, Estats Units, Suïssa, Itàlia, República Dominicana, Mèxic, Suècia i Veneçuela, cosa que li va permetre obtenir un benefici d'uns 6 milions d'euros.

Pel que sembla, el suposat estafador operava des d'unes oficines d'alt nivell ubicades a l'avinguda Diagonal, des d'on es comprometia a aconseguir préstecs per a projectes empresarials a canvi de rebre, prèviament, una comissió sobre l'import total.

Per donar aparença de solvència, va fer constar en la documentació presentada al registre mercantil un compte corrent en un banc suís amb un saldo de 500 milions d'euros, si bé tant el compte corrent com el saldo eren falsos.

En la seva proposta, el detingut també establia que obtindria un percentatge del capital social de les empreses que es creessin amb el capital obtingut gràcies a la seva gestió.

Avançar la comissió
Una vegada que els clients mossegaven l'ham, acceptaven la seva proposta i li avançaven la comissió pels interessos, el detingut expedia a les víctimes un document privat que anomenava "ordre de pagament corporativa condicional irrevocable", que servia com a garantia del dipòsit.

Aquestes ordres de pagament es van carregar en comptes de diverses entitats bancàries de Barcelona i Madrid, si bé mai van ser retornades, ja que no eren vàlides en l'ordenament espanyol per reclamar els imports i a més no existia saldo suficient per afrontar-les.

Seguint aquesta estratègia, el detingut va obtenir suposadament de forma il·lícita només en dos anys uns beneficis de sis milions d'euros.

Tot i això, arran de la denúncia de dues víctimes de l'estafa a Barcelona, la unitat de policia judicial de la Guàrdia Civil de Barcelona va començar a investigar el cas, i va descobrir que l'engany era global i tenia ramificacions en altres països repartits per tot el món.

Finalment, el suposat estafador va ser detingut per la policia alemanya el passat 3 de novembre en un control d'entrada a l'aeroport de Frankfurt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Renfe endarrereix l’entrada en servei de l’RL4 entre Lleida i Manresa

barcelona
ciència

Troben una possible via per crear vacunes per al càncer de fetge

Barcelona
URBANISME

Els primers pisos de lloguer assequible de la Terra Alta es faran en edificis municipals

Bot
Societat

Mor Gabriel Escursell, 50 anys fotografiant la vida de Cerdanyola del Vallès

Es suspèn per ara el tancament de les parades dels ocellaires de la Rambla

barcelona
administracions

Collboni rep l’alcalde de Madrid en la primera visita institucional a Barcelona

Barcelona
ADMINISTRACIONS

Barcelona vol canvis a les lleis i reforçar els jutjats contra els lladres multireincidents

Barcelona

Més de 3.000 nens i nenes participen en els casals d’estiu municipals 

GIRONA
medi ambient

Mataró habilita sis equipaments municipals com a refugis climàtics

Mataró