Societat

Emergència per la neu

Catalunya està en situació d'emergència per la neu. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya, del departament d'Interior, ha decidit elevar un grau l'activació de recursos del pla Neucat, que ha passat de la fase d'alerta a la fase d’emergència 1. La conselleria ha pres aquesta decisió perquè ja fa hores que estan tallades carreteres importants, com l'AP-7 i l'N-II a la Jonquera, i les nevades continuen. De fet, la previsió meteorològica indica que nevarà almenys fins a la matinada.

Segons el Servei Català de Trànsit, a les vuit del vespre d'aquest divendres es trobaven tallades per la neu 10 carreteres: a més de l'AP-7 i l'N-II, també ha calgut tallar N-260 (entre Portbou i Setcases), la C-153 (a Santa Maria de Corcó) la GIP-6041, la GI-524 (a Olot en direcció Santa Pau), la GI-550 (a Sant Hilari Sacalm), la GI-660 (entre la Bisbal d’Empordà i Calonge), la BV-4024 (a Guardiola de Berguedà) i l’A-26 (a Castellfollit de la Roca). La zona afectada és la part nord-est del Principat, especialment les comarques gironines, per la seva proximitat amb Perpinyà i l'àrea del Rosselló on és més forta la tempesta.

D’altra banda, és obligatori l’ús de cadenes a una trentena de carreteres catalanes, algunes de les quals es troben en zones no acostumades a la neu, ja que està nevant en cotes inferiors als 600 metres.

Davant aquesta situació, el director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, ha demanat en declaracions a Catalunya Informació que els ciutadans "no surtin a la carretera si no és imprescindible". Tot i així, Pérez Moya ha assegurat que no es té constància que ningú hagi quedat atrapat pel temporal a la carretera.

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.