Societat

No judicial a la construcció d'un macroprostíbul a la Jonquera

Societat

El jutjat ha donat la raó a l'Ajuntament de la Jonquera i no permetrà la construcció d'un prostíbul de grans dimensions en aquesta localitat fronterera pels possibles problemes de trànsit i de seguretat ciutadana que podria comportar. L'alcalde de la localitat, Jordi Cabezas, ha apuntat que intentarà que aquesta sentència també pugui aplicar-se per reduir la prostitució de carretera a la zona.

L'empresa promotora d'aquest prostíbul a la Jonquera va recórrer contra la decisió que el 2006 els va fer parar el projecte, però ara el jutjat contenciós número 2 de Girona ha donat la raó al consistori, segons fonts judicials. Cabezas ha recordat avui que existeix una ordenança municipal que prohibeix l'obertura de nous locals d'aquestes característiques i s'ha mostrat confiat que aquesta sentència també els serveixi per aturar la prostitució de carretera, tan abundant a l'Alt Empordà.

"Intentaré fer-la servir davant dels Mossos d'Esquadra perquè com a mínim a la zona dels polígons i els aparcaments i al voltant de la carretera N-II a la Jonquera també s'eviti la prostitució ambulant a la carretera, perquè pot afectar també temes de seguretat i de trànsit", ha indicat l'alcalde. Jordi Cabezas va decretar a final del 2005 la paralització de les obres que s'efectuaven al polígon Mas Morató de la Jonquera per construir el prostíbul, amb una capacitat de 60 habitacions i un aforament de 558 persones, però malgrat això la promotora va continuar amb els tràmits per a la seva construcció.

El litigi sobre aquest gran prostíbul es remunta al 2002, quan el consistori de la Jonquera va autoritzar la construcció de l'estructura d'un hotel i la va retirar quan més tard va rebre la petició de canvi d'activitat. Llavors, l'ajuntament va obligar la societat promotora a tenir la llicència d'activitats per seguir amb les obres.

La societat promotora va continuar amb els tràmits per aconseguir els papers per part de la Generalitat, i l'ajuntament va demanar al govern català una moratòria perquè no es permetés seguir amb les obres fins que no se sabés com haurien de ser aquest tipus de locals. Tot i això, a finals de febrer del 2006 el consistori va modificar l'ordenança municipal que regulava aquest tipus d'establiments i va prohibir obrir cap bordell a una distància inferior a tres quilòmetres dels que ja funcionen a la localitat. En la pràctica, aquesta mesura, que va ser aprovada per unanimitat pel ple municipal, va suposar una prohibició a tot el terme municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.