Societat

Picabaralla política per la ubicació de la nova gossera

Barcelona

Govern i oposició se les van tenir ahir de valent, aquesta vegada per la futura ubicació de la nova gossera municipal que el bipartit preveu construir al costat del Parc de l'Oreneta. La proposta del PP exigint que s'aturi el projecte i es busquin alternatives des del consens polític i social no va prosperar, però va obrir la caixa dels trons i va provocar un dur enfrontament dialèctic entre la regidora de Medi Ambient, Imma Mayol, i els tres grups de l'oposició.

CiU, PP i ERC es van mostrar molt crítics amb la manera com s'ha fet el projecte, que el bipartit va presentar l'octubre passat i que avui acaba el seu període d'al·legacions, i van reclamar a la regidora que rectifiqui i torni a posar damunt la taula les tretze propostes inicials sobre la futura infraestructura per decidir entre tots la millor.

La petició va fer perdre els estreps a Mayol, fins al punt que es va negar rotundament a admetre cap proposta alternativa i va acusar l'oposició d'oportunisme polític i demagògia. "Jo no vull ser presonera d'iniciar ara un diàleg que no porta enlloc. Faré el possible i l'impossible perquè la gossera es faci en aquest mandat. Tenim temps per escoltar i aclarir, però tirarem endavant el projecte", va remarcar davant els dubtes del PSC que el nou centre vegi la llum el 2011. A més, Mayol no va estalviar retrets als republicans per posicionar-se ara amb la resta de l'oposició quan el projecte es coneixia des de fa gairebé tres mesos.

Tant convergents com populars van acusar Mayol d'actuar amb "prepotència temerària" i de ser "intransigent". Per la seva banda, el president del grup municipal d'ERC, Jordi Portabella, va retreure a Mayol haver amagat que hi havia dotze propostes més per fer el centre a Barcelona, va deixar clar que vetarà el projecte actual si no hi ha diàleg i va anunciar que el seu grup ja treballa en una proposta alternativa que presentarà en breu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.