Societat

L'onada de calor s'allargarà fins dimecres

El Servei Meteorològic preveu un augment de la temperatura a tot Catalunya, però sobretot a les comarques d'interior, que poden superar els 40 graus

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha alertat aquest dilluns del risc molt alt de registrar temperatures extremes com a mínim fins dimecres i per aquest motiu el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha elevat el grau d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat). La demarcació on es registraran temperatures més altes és la de Lleida, on s'arribarà als 38 graus i, fins i tot, localment es podrien superar els 40 en comarques com el Segrià i la Ribera d'Ebre. Pel que fa les comarques de Girona es podrien fregar els 36 graus, mentre que previsiblement s'arribarà als 33 graus a Barcelona i al Pirineu i als 32 graus a Tarragona.

Un responsable del SMC ha explicat a l'ACN que l'alerta no respon a l'arribada d'una bossa d'aire càlid com en altres ocasions sinó a la persistències de temperatures superiors a les habituals durant més de tres dies. De fet, no es preveu batre cap rècord ni a Ponent, on les temperatures rondaran entre els 35 i els 38 graus, ni al Litoral ni el Pirineu, on oscil·laran entre els 30 i el 33 graus.

En base a les prediccions dels Servei Meteorològic, el CECAT ha decidit augmentar del nivell 1 al 2 el grau d'alerta del Procicat, mentre que el Departament de Salut ha activat la fase dos d'alerta del Pla d'Actuació per prevenir els efectes de l'onada de calor sobre la salut (POCS), que inclou l'activació de plans específics als centres sanitaris, d'internament i residències geriàtriques.

Salut ha recordat que els grups amb un major risc de patir les conseqüències de la salut són la gent gran, les persones amb determinades circumstàncies socials –com la solitud o la pobresa- i aquelles que pateixen determinades malalties, així com els operaris que treballen sota el sol, entre d'altres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.