Societat

El jutge Santiago Pedraz imputa una amiga d'Alavedra en la trama del cas Pretòria

El magistrat de l'Audiència Nacional vincula Glòria Torres amb la gestió d'un compte bancari de l'exconseller a Andorra

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz, que substitueix Baltasar Garzón en el cas Pretòria, ha imputat una nova persona que està vinculada estretament a Macià Alavedra i als seus comptes andorrans. La nova imputada és Glòria Torres Pladellorens, que disposava d'un compte bancari en el Credit Bank d'Andorra que, en realitat, és de Macià Alavedra, segons es desprèn de la informació facilitada per les autoritats judicials del Principat d'Andorra.

Segons el sumari del cas Pretòria, un informe de la Guàrdia Civil comunica el paral·lelisme existent en la forma d'operar del compte del qual és titular aquesta dona amb el de Doris Malfeito, dona de Macià Alavedra. Alavedra figura com autoritzat en els comptes de la seva dona i de Glòria Torres, i les operacions de compravenda d'accions anotades en tots dos comptes coincideixen en temps i en valors.

A través de les converses telefòniques intervingudes, la policia constata que Alavedra manté una "fluida i habitual relació personal" amb Glòria Torres. En alguna trucada es posa de manifest que Torres coneix Philip Mac Mahan Bolich, que és la persona que gestiona els fons de l'exconseller en el Principat andorrà.

Aquesta nova imputada en el cas Pretòria no ha estat cridada a declarar de moment per problemes d'agenda, s'indica en la providència del magistrat jutge.

Paral·lelament, el jutge Pedraz ha dictat l'arxiu de les actuacions iniciades respecte a la mare de l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz, Josefina Calvet.  La mare de Muñoz pateix Alzheimer, per la qual cosa el magistrat ha optat per arxivar les diligències.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.