Societat

El Bicing fa dos anys entre la satisfacció del bipartit i les queixes d’usuaris i oposició

El Bicing complirà demà el seu segon any de vida. De les 14 estacions i 200 bicicletes amb què va començar a rodar aquest servei el 22 de març del 2007, s’ha passat a les 400 estacions, a les 6.000 bicicletes i als 188.000 usuaris actuals. L’inesperat èxit que ha tingut entre els ciutadans va portar ahir l’alcalde, Jordi Hereu, a concloure que el “Bicing està madur”. El pròxim repte passa ara per incloure la bicicleta pública en el sistema de transport integrat, cosa que podria ser una realitat el 2011, segons la regidora de mobilitat, Assumpta Escarp.

El bipartit fa un balanç molt positiu del Bicing i considera finalitzada la seva expansió a tota la ciutat. Això vol dir que a partir d’ara ja no es faran més terminals. El que sí que es farà serà augmentar la capacitat d’algunes estacions de l’Eixample i Ciutat Vella fins els 40 ancoratges per mirar de reduir el col·lapse que es produeix quan els usuaris van cap a les platges i el centre de la ciutat.

En un intent de demostrar l’esforç del consistori per millorar la qualitat d’un servei molt criticat pels usuaris i per l’oposició, l’alcalde va aprofitar la celebració per presentar l’iBicing. Es podrà saber quantes bicicletes o ancoratges disponibles hi ha en una estació. Per això caldrà enviar un SMS al 7010 amb la paraula bicing, un espai i el número de l’estació. El servei està pensat per a usuaris que fan habitualment sempre la mateixa ruta. També es preveu renovar l’agost que ve el software de gestió per evitar les avaries informàtiques.

La satisfacció de l’equip de govern no té res a veure amb el balanç negatiu que l’oposició segueix fent del Bicing “perquè s’ha primat la quantitat per sobre la qualitat”. ERC va parlar ahir de “mala gestió i mala planificació a causa d’un “mal funcionament estructural”, mentre que CiU i PP van coincidir a reclamar al consistori que rescati la concessió, tal com es va comprometre a fer el passat novembre davant el ple si el Bicing no millorava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.