Societat

Detingudes 23 persones per tràfic de drogues, d'armes i blanqueig de capital a la Zona Franca de Barcelona

Policial

Una operació de la policia estatal a Barcelona ha acabat amb la detenció de 23 persones que pertanyen al clan familiar Jodorovich o hi estan relacionades. Els agents han fet 18 escorcolls de forma simultània i han trobat una important quantitat de cocaïna així com un nombrós arsenal d'armes, algunes d'elles de guerra, que el clan suposadament utilitzava tant per comerciar com per a ús propi en els negocis relacionats amb la droga.

A més, la policia espanyola ha actuat contra l'entramat financer d'aquest clan demanant el bloqueig judicial de nombrosos comptes corrents i les societats creades per blanquejar els diners aconseguits de forma il·lícita, així com sobre propietats immobiliàries.

El portaveu del Cos Nacional de Policia (CNP) a Barcelona, Rafael Jiménez, ha explicat que la importància de l'operació no és només l'actuació contra el tràfic d'armes i droga sinó aconseguir acabar amb l'entramat financer del clan per blanquejar els diners aconseguits amb aquesta activitat il·lícita. D'aquesta forma la policia estatal ha actuat contra la principal font de finançament del clan, que donava aparença "legal" als diners guanyats amb el tràfic. En aquest sentit s'ha actuat sobre comptes corrents a nom del clan en 29 entitats bancàries i societats i s'ha demanat la prohibició de transmissió de 34 propietats immobiliàries. Només dues d'aquestes propietats ja superen el milió d'euros.

Des del mes de novembre
L'operació va començar el passat novembre des de la comissaria de l'Hospitalet de Llobregat, i es va centrar en les activitats delictives d'aquest clan, que tenia nombrosos pisos a la Zona Franca i al barri de Can Tunis. En aquests domicilis tenien punts de venda de droga, tot i que els agents van rebre informació que es podrien vendre armes de guerra a més d'utilitzar-ho com a dipòsit. La policia va sospitar també d'un delicte de blanqueig de capital per l'alt nivell de vida dels membres del clan, com ho demostren els 12 vehicles de gamma alta i les nombroses quantitats de diners requisades.

Registre a domicilis
En el registre de 18 domicilis a la vegada la matinada del 27 de juny passat hi van participar 150 agents de diversos grups de Barcelona i València. En un d'aquests pisos es va trobar, amagat darrere una paret en una cuina, tot un arsenal d'armes de foc i blanques, així com armes de guerra com ara fusells metralladors o una granada de mà de tipus pinya que estan desactivant els TEDAX, a banda de munició. Segons ha explicat Rafael Jiménez, la paret es va descobrir gràcies a un agent queva trobar que no quadrava l'estructura de la cuina i a cops de martell van trobar l'amagatall de les armes.

La policia destaca que el grup utilitzava aquestes armes tant per defensar-se en els negocis de droga com per vendre-les a altres delinqüents. De moment s'està investigant si amb algunes d'aquestes armes s'ha comès algun tipus de delicte i s'ha pogut determinar la procedència de dues pistoles, una robada a un particular i l'altra en un enviament d'una armeria a una altra. En el mateix domicili on es van trobar les armes també hi havia uns dos quilos de cocaïna, la majoria tallada en dosis per a la venda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.