Societat

Maten una empleada d'un banc en un atracament a Cambrils

Els lladres van disparar un tret al coll a la treballadora, que va morir gairebé a l'instant

La noia morta tenia 25 anys i estudiava econòmiques

Els assaltants van fugir de la sucursal a peu i sense botí

Un fatídic succés va tenir lloc ahir a Cambrils, on una treballadora del Banc Santander va morir durant l'atracament a la sucursal situada al número 6 del carrer Roger de Llúria. A dos quarts de nou del matí, dos delinqüents van irrompre a l'entitat, armats amb una pistola. A l'interior de l'oficina hi havia la víctima, que estava a la caixa, així com dues empleades més, mentre que en aquells moments no hi havia cap client. Els lladres es van dirigir directament a la jove i li van reclamar de manera violenta que els fes entrega de diners. Per causes inexplicables, en el transcurs del robatori un dels sospitosos va disparar a la noia, que va rebre almenys un tret al coll que li va provocar la mort de manera quasi instantània. La treballadora que va perdre la vida era Estela Calduch, de 25 anys i de Sant Carles de la Ràpita, tot i que actualment residia a Mont-roig del Camp. Els individus van fugir del lloc a peu i, paradoxalment, sense botí.

La zona va quedar ràpidament acordonada pels Mossos d'Esquadra, tot i que el tràgic episodi va captar l'atenció de diferents veïns. Ningú havia vist ni sentit res, però alguns clients de la sucursal es van mostrar afectats en conèixer les conseqüències fatals de l'atracament. La noia esmorzava sovint al bar Pepis, situat al costat de l'oficina bancària. La cambrera va explicar que va assabentar-se dels fets a través de la noia que els porta els diaris, que havia vist la jove estesa al terra en passar per davant l'entitat. Va dir-los, també, que les altres treballadores del banc van sortir molt nervioses i tremolant de l'oficina i preguntant-se per què els havia passat a elles. Un altre veí va afegir que “no hi ha dret” que passin successos com aquest, i va considerar que “les lleis han de canviar” per castigar els delinqüents.

Commoció general

Més d'un centenar de persones es van concentrar ahir al migdia davant l'ajuntament de Cambrils, on es va celebrar un minut de silenci en senyal de dol. L'alcalde, Robert Benaiges, va llegir un comunicat institucional en el qual va condemnar enèrgicament el crim, va oferir suport “a la família, als amics i als companys de la víctima” i va subratllar el seu compromís a “fer de Cambrils una ciutat segura”. El batlle va mostrar-se visiblement afectat pel fet, que va qualificar d'“insòlit”. En conèixer el succés, va traslladar-se directament a l'oficina bancària per conèixer de prop què havia passat, i va expressar que veure el cos de la jove estès a terra i envoltat de sang era “una imatge que difícilment oblidaria”.

En l'acte, a banda, hi van ser presents la directora dels serveis territorials d'Interior a Tarragona, Hortènsia Grau, la cap dels Mossos a Cambrils, Núria Roca, i una àmplia representació municipal.

Com a mostra de rebuig a aquest fatal desenllaç, ahir es va declarar dia de dol oficial a Cambrils i les banderes van onejar a mig pal. Així mateix, es van decretar dos dies de dol a Sant Carles de la Ràpita, on la família és molt coneguda, en bona part perquè el pare de la víctima hi havia estat regidor. I, des de la URV, també es va expressar el condol, ja que Estela Calduch cursava els seus estudis a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de Reus.

26.10.10
La UGT ha convocat una concentració
per rebutjar l'atracament a les 15.00 h a l'oficina central a Tarragona.
És un fet insòlit i extraordinari. Prenc el compromís de fer de Cambrils una ciutat segura
Robert Benaiges
alcalde de cambrils


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Bibiana Vallmajó Cantenys
Alcaldessa de Navata (Som Navata)

“Els parcs de les renovables s’han de decidir entre tots”

Navata

Comença l'exploració de la “biodiversitat invisible” dels Pirineus

Vielha

El ple acorda l’adjudicació del contracte pel futur aparcament a “Can Rich Xiberta”

CASSÀ DE LA SELVA

Les Fires de Sant Narcís de Girona tindran lloc del 25 d’octubre al 3 de novembre

girona

Empar Moliner inaugura la Mostra del Vi de l’Empordà

FIGUERES
Societat

Protesta contra la mà dura de Castelldefels contra els manters

Castelldefels
educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA
llengua

El País Valencià consuma el canvi de lleis anticatalà

barcelona

Les comarques gironines tindran 480 grups d’FP el curs vinent

GIRONA