Societat

TRIBUNALS

Acusen un urbà jubilat de Barcelona de fals robatori

Els Mossos no se'n creuen la denúncia, en què manté que li van sostreure més de 13.000 euros a Castelldefels

És imputat per simular un delicte

La titular d'un jutjat de Gavà ha imputat un guàrdia urbà de Barcelona jubilat per haver simulat que ha estat víctima d'un robatori amb violència per tal de cobrar l'assegurança.

Els fets van passar el setembre passat, quan Esteban Latre, de 60 anys, va anar a la comissaria de Castelldefels i va assegurar que quatre homes àrabs l'havien robat, tot posant-li quatre navalles a la panxa sense que li causessin cap lesió, al túnel de l'estació de Renfe, on havia aparcat el cotxe.

A la comissaria, va dur una llista dels objectes sostrets i va justificar-ho dient que l'havia feta de camí a la comissaria. Va dir que li van prendre: una cartera de pell amb targetes de crèdit i 5.700 euros en efectiu; unes ulleres de sol graduades, un rellotge i una motxilla que contenia un mòbil, un portàtil, i un reproductor MP3. Va xifrar el valor dels aparells en uns 7.415 euros, que amb els diners en metàl·lic sumaven un total de 13.115 euros furtats.

Víctima d'un altre assalt

Els agents que van fer l'atestat van qüestionar-ne la credibilitat davant certes incongruències. Per exemple, després d'haver estat assaltat, l'urbà no va trucar pel mòbil que encara tenia per denunciar els fets. Latre va excusar-se dient que, dels mòbils, només sap agafar les trucades i que no sap el número de la policia malgrat haver estat guàrdia urbà. També els va sobtar que l'exurbà dugués en una butxaca 3.120 euros en metàl·lic. (Diners que no van veure-li els lladres?) A l'estació de Renfe, la policia va trobar el vehicle del denunciant, amb la finestra del copilot oberta i la cartera a dins.

Els Mossos en van confirmar les sospites quan van descobrir al seu sistema informàtic que l'exurbà havia denunciat un mes abans a Granollers que al seu domicili de Sant Antoni de Vilamajor li havien sostret la caixa forta sencera, que pesava més de 200 quilos (!), amb 18.000 euros a dins. Els lladres, va dir, van forçar-li la porta, però ell ja l'havia arreglada abans d'anar a denunciar els fets.

Latre es va jubilar de la Guàrdia Urbana de Barcelona el 2000, any en què ETA va assassinar l'urbà Juan Miguel Gervilla, amb qui l'ara imputat compartia destinació a Les Corts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.