Societat

L'Ampolla

L'enderroc de Devimar s'ajorna per a després de les festes de Nadal

Costes ha adjudicat provisionalment per 2,4 milions d'euros les obres per condicionar l'últim tram pendent del passeig marítim de l'Ampolla

Anar des de la bassa de les Olles fins al Club Nàutic de l'Ampolla caminant per la vora del mar serà una realitat l'estiu del 2011. La direcció general de Costes de l'Estat ja ha adjudicat provisionalment, per 2,4 milions d'euros, les obres de condicionament de l'últim tram del passeig marítim de l'Ampolla que queda pendent, el que ocupen actualment les instal·lacions de l'empresa de cria i venda de mol·luscos Devimar, situades en una zona de domini públic. De fet, l'empresa ja va enderrocar fa uns dies una de les naus adjacents i té previst tombar la resta després de les festes nadalenques. “Ha arribat a un acord amb Costes per no perdre les vendes de Nadal, Cap d'Any i Reis”, explicava l'alcalde de l'Ampolla, el convergent Francesc Sancho. “Per a nosaltres és un projecte molt important, ja que permetrà al poble recuperar el seu espai marítim”, va afegir l'alcalde, tot precisant que després d'aquesta actuació l'Ajuntament proposarà a Costes recuperar també el camí costaner des del nucli urbà fins a Cap Roig, en direcció al Perelló.

Les previsions són que les obres adjudicades començaran a final de gener i principi de febrer i tindran un termini d'execució de sis mesos. L'actuació consistirà en crear una gran plaça just on ara hi ha les instal·lacions de Devimar, que ocupen uns 4.000 metres quadrats, i recuperar la platja a banda i banda.

També, a l'empresa se li permetrà tenir una guingueta de venda al detall al costat del mar. La resta d'instal·lacions se situaran en uns terrenys cedits per l'Ajuntament a l'altra banda de la via del tren.

LA XIFRA

4.000
metres quadrats
és la superfície que ocupen les instal·lacions de Devimar i que es recuperaran

LA FRASE

És un projecte molt important perquè permetrà al poble recuperar el seu espai marítim
Francesc Sancho
alcalde de l'ampolla


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.