Societat

Medi Ambient

Aigües de Tarragona, per l'electrocloració

Projecta una nova planta a l'Ampolla, que serà una de les més grans del món

Un dels projectes prioritaris del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) és la construcció d'una planta d'electrocloració a les instal·lacions del CAT a l'Ampolla. Un projecte a un o dos anys, com a màxim, que costaria uns 3,5 milions d'euros.

Avui, el consorci utilitza clor a l'hora de potabilitzar l'aigua del minitransvasament de l'Ebre, però ja ha posat en marxa diverses estacions d'electrocloració a Valls, el Baix Penedès i Tarragona, on fa uns mesos va inaugurar la planta més gran de l'Estat, amb capacitat per clorar 60.000 metres cúbics al dia. La de l'Ampolla cloraria la totalitat de l'aigua que el CAT subministra a la xarxa, cosa que equival a uns 300.000 metres cúbics al dia. “Seria una de les més grans del món”, va indicar el director del CAT, Salvador Plana, precisant que el clor l'han de portar per carretera amb bidons i que és un producte tòxic en cas de fuita. Per això es decanten per l'electrocloració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.