Societat

Les pluges comencen a escombrar el país

Protecció Civil activa l'alerta de l'Inuncat al Camp de Tarragona

Les precipitacions més importants es donaran a la meitat est i resta del litoral i prelitoral

Es restableix la circulació de la línia R2 però s'interromp a la R3 entre Figaró i Sant Martí de Centelles

Les primeres pluges previstes per aquest dijous ja han començat a caure al sud i oest de Catalunya, especialment al Camp de Tarragona, on la Direcció General de Protecció Civil ha activat l'alerta de l'Inuncat. A mesura que avanci la tarda, les precipitacions aniran escombrant tot el país.

Les més importants es donaran a la meitat est i resta del litoral i prelitoral i, en general, seran d'intensitat moderada, localment d'intensitat forta i acompanyades de tempesta, segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya. Al quadrant nord-est, seran localment molt abundants (entre 50 mm i 100 mm en 24 hores). La cota de neu voltarà els 2600 metres.

L'episodi de pluges intenses s'ha avançat al migdia i afecta, sobretot, el litoral i prelitoral. Adif ha suspès, de forma preventiva, el trànsit ferroviari de mercaderies entre Reus i Constantí, i l'Ajuntament de Salou ha activat el seu PAM per inundacions.

L'Ajuntament de Tarragona ha informat que es troben inundats i tallats al trànsit la N-340 passat el municipi de La Canonja, a l'alçada de l'autovia de Bellisens, i el pont d'accés a la platja de l'Arrabassada. També s'ha inundat part de l'aparcament de la Platja de l'Arrabassada.

D'altra banda, el Servei Meteorològic de Catalunya també manté l'avís de situació meteorològica de risc de l'estat de la mar per avui dijous i demà, divendres, a les comarques de l'Alt Empordà, Baix Empordà, Maresme i la Selva. En aquestes comarques, les onades poden a superar els 2,5 metres d'alçada (maregassa) i hi haurà mar de fons del sud-est.

Pel que fa a la previsió meteorològica per comarques, segons el SMC, a partir del migdia, es poden superar els 20 l/m2 en mitja hora a les comarques de l'Alt Empordà, Alt Penedès, Baix Empordà, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Gironès, Maresme, Pla de l'Estany, Selva, Vallès occidental i Vallès Oriental. Amb menor grau de probabilitat, també es poden veure afectades les comarques de l'Alt Camp, Anoia, Bages, Baix Camp, baix Ebre, Baix Penedès, Berguedà, Conca de Barberà, Garrotxa, Montsià, Osona, Priorat, Ribera d'Ebre, Ripollès, Tarragonès i Terra Alta.

Aquestes precipitacions, localment poden anar acompanyades de tempesta. A mesura que avanci l'episodi de pluges es podran donar acumulacions d'aigua entre els 50 i els 100 litres, sobretot al nord-est del país.

Des del Centre de Coordinació d'Emergències CECAT, la DGPC alerta, des d'ahir, els municipis de les zones afectades, als quals es demana que realitzin un seguiment de la situació i la vigilància dels punts d'actuació prioritaris, així com prendre les mesures adients per evitar l'accés de la població a les zones inundables, i desocupar lleres de rieres.

Els episodis de pluges intenses en zones litorals són els que tenen un risc de causar danys més alts, ja que les rieres poden arribar a tenir el seu cabal al límit prop de la desembocadura, si els episodis són molt intensos o sostinguts en el temps.

Incidències viàries

El Servei català de Trànsit (SCT) informa que en aquests moments com a conseqüència de les fortes pluges a la demacració de Tarragona estan restringides al trànsit per inundacions la C-31B a Salou i la TV-7211 a Reus. A més, la N-340a a Tarragona està tallada en dos trams, entre els punts quilomètrics 1.156 i 1.156,5 a Tarragona i entre el 1.155,5 i 1.155 a Vila-seca.

Desbordat el barranc de Barenys

Per la seva part, l'Ajuntament de Salou ha activat el seu pla d'actuació municipal (PAM) per inundacions, ja que s'ha desbordat el barranc de Barenys, afectant el barri de la Salut. En aquests moments hi ha afectació per acumulació d'aigua en els baixos dels habitatges de la plaça de Venus fins a la plaça de la Província, sense que s'enregistri cap afectació personal.

Interrompuda la circulació de trens entre Gavà i Garraf per la caiguda d'un arbre a la catenària a Platja de Castelldefels

Incidències ferroviàries

La circulació ferroviària entre Gavà i Garraf de la línia 2 de Rodalies ha quedat interrompuda aquest dijous al migdia després que caigués un arbre a la catenària, al seu pas per Platja de Castelldefels. El tall s'ha produït a partir de les tres de la tarda després de la petició dels Bombers de la Generalitat i ha obligat a activar el pla Ferrocat de nou. La circulació ferroviària en aquesta la línia ha quedat restablerta a les quatre de la tarda un cop s'ha retirat l'arbre, segons ha informat Renfe. Es registren retards d'una mitja hora en aquesta línia.

Poc després, però, s'ha hagut de tallar el trànsit entre les estacions de Figaró (Vallès Oriental) i Sant Martí de Centelles (Osona) després que també caigués un arbre a la catenària. Segons ha informat Renfe, s'ha activat un dispositiu d'autobusos entre Figaró i Sant Martí de Centelles, per garantir la mobilitat dels viatgers de la línia R3 de Rodalies.

Un altre incidència s'ha produït en el tren que sortia de Móra La Nova (12.15 hores) a l'Estació de França (14.53 hores) que ha quedat aturat quan passaven deu minuts de les dues de la tarda a la sortida de l'estació de Cunit. Els passatgers han pogut continuar el viatge amb un altre tren fins al seu punt de destí. Com a conseqüència de la incidència, els trens circulen en via única entre Cunit i Vilanova i la Geltrú.

D'altra banda, derivat de l'avaria d'un tren de Rodalies a l'estació de Sant Feliu de Llobregat, des de les 14.30 es circula en via única entre Molins de Rei i L'Hospitalet de Llobregat. Per tal de minimitzar l'afectació, els trens de la línia R1 de Rodalies, inicien i finalitzen el seu recorregut a l'estació de L'Hospitalet de Llobregat. Els trens de la línia R4 nord circulen amb 20 minuts de retard de mitjana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.