Societat

tarragonès

Torredembarra tanca part de la llar de jubilats i enceta la polèmica

L'Ajuntament ho justifica perquè són dependències que mai havien estat cedides

L'associació i l'alcalde s'intercanvien retrets i es desqualifiquen

Des de fa quasi un mes els jubilats de Torredembarra no poden utilitzar totes les dependències de la llar perquè, segons l'associació de jubilats del municipi, l'Ajuntament ha canviat els panys d'algunes sales i ja no hi poden entrar. “Va venir la policia local a les set del matí i van canviar els panys sense dir-nos res. Almenys haurien pogut avisar algú de la junta”, va denunciar la presidenta de l'associació, Anna Maria Pijoan, convençuda que es tracta d'una persecució de l'alcalde, el convergent Daniel Massagué.

Des de fa un mes, doncs, els pensionistes torrencs –l'entitat n'aplega prop de 1.200– veuen limitades les seves activitats i, segons va afegir la seva presidenta, “estem acorralats”. Temen que des del consistori es duguin a terme més accions contra la seva voluntat. La justificació del batlle per tancar algunes dependències de la llar respon a raons estrictament burocràtiques: “Només hem tornat a ocupar la part que mai vam arribar a cedir a l'associació i que ells ja sabien que havien d'abandonar el 18 d'octubre passat”, va recordar Massagué, i va insistir que l'únic que està fent el consistori és “pacificar” la situació dins de la llar de jubilats.

L'alcalde va explicar que “intervenim perquè hem rebut queixes dels usuaris”. Segons el màxim representant municipal, fa un any s'havien de convocar eleccions a la junta de l'associació, però una de les dues candidatures presentades es va retirar i l'altra, liderada per Pijoan, no tindria el suficient reconeixement, requisit imprescindible perquè, als ulls de l'alcalde, pugui utilitzar les instal·lacions. Des de l'associació asseguren que la Generalitat els ha donat el vistiplau i que, per tant, les acusacions no tenen cap fonament.

LA XIFRA

1.200
membres
té, aproximadament, l'associació de jubilats i pensionistes de Torredembarra.

L'oposició carrega contra l'alcalde

Després que l'alcalde revoqués, mitjançant un decret, el dret d'ocupació de les dependències de la llar, el grup municipal d'ERC, a l'oposició, va criticar que polititzés l'assumpte i el va instar que torni a revocar el decret i permeti als membres de l'associació de jubilats i pensionistes que resolguin els seus problemes de manera interna i sense interferències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.