Societat

Almussafes aprova un reglament per a cerimònies civils

Tots els grups municipals recolzen la normativa democràtica

Els actes d'acollida, compromís i matrimoni civil, així com les exèquies i comiat de la comunitat ja estan regulades

En la comarca de la Ribera Baixa ja és possible celebrar qualsevol tipus de cerimònia civil, gràcies a la iniciativa democràtica a què l'Ajuntament d'Almussafes va donar llum verda en l'últim ple de l'any 2011. El reglament municipal aprovat per la totalitat dels grups polítics de la localitat potència la consciència de pertinença a la comunitat i la cohesió social, regulant els actes d'acollida ciutadana, compromís ciutadà, matrimoni civil i exèquies i traspàs de la comunitat, amb el cerimonial i protocol adequat a les seues respectives finalitats.

L'Ajuntament d'Almussafes, conscient dels drets i llibertats dels individus reconegudes en la Declaració Universal de Drets Humans i en la Constitució, considera que una de les vies adequades per a la formació de la ciutadania activa és potenciar la consciència de pertinença al municipi i, per tant, a la seua ciutadania.

Per això, el consistori municipal no ha dubtat a convertir-se en pioner en la comarca de la Ribera Baixa regulant el cerimonial i el procediment necessari per a la celebració de les cerimònies civils que sol·liciten els ciutadans per a possibilitar la constància del compromís públic amb la societat i, si és el cas, en l'àmbit familiar.

En este sentit, durant la sessió plenària celebrada el passat 21 de desembre, l'ajuntament va aprovar un text únic que articula l'organització interna de les cerimònies civils de matrimonis, la benvinguda a la comunitat, els actes de compromís o renovació i, en l'última fase de la vida, el reconeixement o comiat de la comunitat, a més d'establir clarament el lloc que correspon, segons el protocol i cerimonial municipal, a les persones assistents als actes, així com les possibles dependències municipals i la regulació del seu ús. El saló de plens de l'ajuntament, amb una capacitat d'aforament màxima de 50 persones i el Centre Cultural, que aporta la possibilitat de reunió de 450 assistents són els dos edificis públics destinats a la celebració de les esmentades cerimònies. No obstant això, en el cas concret dels comiats civils, la normativa oferix la possibilitat d'utilització d'altres recintes específics, sempre que estiguen ubicats en el terme municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.