Societat

Almussafes amplia el programa Voluntariat pel Valencià 2012

Les persones interessades a participar en la nova convocatòria, poden inscriure's fins al pròxim dia 10 de febrer

Dilluns que ve dia 23, el consistori d'Almussafes obri el termini d'inscripció per a participar en la segona convocatòria del programa de participació lingüística Voluntariat pel Valencià, impulsat per Escola Valenciana Federació d'associacions per la Llengua, en col·laboració amb la Regidoria d'Educació del consistori municipal.

Les persones interessades a formar part del programa com a voluntàries o aprenents poden formalitzar la corresponent sol·licitud en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes d'Almussafes, seu de coordinació de la iniciativa, fins al pròxim dia 10 de febrer.

D'aquesta manera, l'Ajuntament se suma, per segon any consecutiu, a la innovadora iniciativa de promoció del valencià que, amb el lema “Parla'm en valencià”, posa en contacte a persones que el volen aprendre amb gent disposada a dedicar el seu temps a ensenyar-ho.

La primera edició del programa, celebrada entre febrer i juny del 2012, va tindre una gran acollida en la localitat, ja que es van formar 16 parelles lingüístiques que van desenrotllar amb èxit la iniciativa en el municipi. En este sentit, huit castellà parlants i altres huit estrangers, procedents de Cuba, Brasil, Bolívia, Anglaterra i Romania van conformar el grup d'aprenents, que junt amb els 16 voluntaris van celebrar la desena de sessions que integren este programa de participació, definit pel president de la corporació com “un excel·lent vehicle d'integració i normalització de la nostra llengua”.

Almussafes es va convertir el passat any en l'onzena població de la Ribera que va posar en funcionament el citat pla lingüístic, dotat d'una gran flexibilitat i autonomia i que té com a punt de referència el centre permanent d'adults.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.