Societat

Novazelandesos reclamen la legalització del cànnabis amb una màquina que en dispensa

Les autoritats permeten que l'aparell continuï funcionant en un club d'Auckland que acull la seu de Organització Nacional per a la Reforma de les lleis sobre la Marihuana

La iniciativa respon a la voluntat d'evitar el perill a què s'exposen els seus socis a l'hora de comprar la substància al carrer

Els partidaris de la legalització del cànnabis a Nova Zelanda han desafiat les autoritats amb la col·locació d'una màquina dispensadora de la substància en un club d'Auckland, a un preu similar al del mercat negre. Per ara, les autoritats permeten que continuï funcionant al club on té la seu l'Organització Nacional per a la Reforma de les lleis sobre la Marihuana. La iniciativa respon a la voluntat d'evitar el perill a què s'exposen els seus socis a l'hora de comprar la substància al carrer, ha explicat aquesta passada nit el president de l'associació, Julian Crawford. Ha assenyalat, a més, que la màquina dispensadora constitueix un exemple de com podria regular-se la venda de marihuana en cas que es legalitzi.

La llei de Nova Zelanda, país que al costat d'Austràlia, té la taxa més alta de consum de cànnabis segons un estudi de la revista The Lancet, contempla una pena de presó màxima de tres mesos i una multa de 400 dòlars pel seu consum, mentre que el cultiu i la distribució de la substància es castiga amb un màxim de vuit anys de presó i uns 800 dòlars de multa.

Fins l'any passat, la marihuana sintètica va estar permesa a Nova Zelanda, però el Parlament va prohibir-la temporalment, per a que se n'estudiessin els efectes secundaris, després que es coneguessin casos de problemes de salut suposadament relacionats amb el consum d'aquesta substància.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

Instal·len al Pla d’Urgell dispositius per evitar electrocucions de cigonyes

Mollerussa
Educació

Expedient al director d’un institut de Tortosa per pràctiques irregulars d’estudiants

Tortosa
urbanisme

Prop de 60 obres complicaran la mobilitat a l’estiu a Barcelona

Barcelona

Comença la col·locació de les imatges de la façana de Sant Esteve

OLOT
Societat

La Diputació de Barcelona destina 100 milions a la xarxa d’abastament d’aigua

Barcelona
Societat

Barcelona ofereix cursos d’anglès, francès i alemany per a aturats

Barcelona
societat

En marxa el projecte "Tracta’m bé" a per promoure el bon tracte a les persones grans

calonge i sant antoni
INFRAESTRUCTURES

Autoritzen instal·lar la central solar fotovoltaica ’La Romiguera’ a Montblanc

Montblanc

Pacifiquen el trànsit de diferents carrers del barri de Germans Sàbat

GIRONA