Societat

pallars jussà

Proposen una universitat per a Talarn

Un grup de persones ha proposat la creació d'una plataforma ciutadana a favor de la conversió de l'acadèmia militar de Talarn en un centre d'estudis universitaris per al Pirineu. El grup ha llançat una convocatòria a través de les xarxes socials per tal de reunir el màxim de gent possible en l'assemblea constitutiva de la plataforma, diumenge que ve a les 11 del matí a l'ermita de Sant Sebastià de Talarn, a tocar del recinte militar de l'acadèmia. Ester Fornells és una de les promotores de la plataforma i ha explicat a aquest diari que la universitat “pot ser un gran revulsiu per al Pallars i per al Pirineu”, dedicada a temes ambientals o de gastronomia o de qualsevol àmbit. “Seria barata perquè ja està construïda, i podria compensar al territori la pèrdua de l'acadèmia de sotsoficials de Talarn”, anunciada per l'exèrcit de Terra per al 5 de juliol tot i que el Ministeri de Defensa no l'ha volgut confirmar.

El grup promotor és petit i presumeixen de no tenir cap militant de cap partit en les seves files, ni tampoc alcaldes o regidors. Tots els partits donen suport fins ara a la Plataforma Acadèmia Sí, creada per pressionar el Ministeri de Defensa i evitar que tanqui el centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.