Societat

Ibi acull els joves saharians que passen l'estiu a la comarca

L'ajuntament repels infants que passaran l'estiu amb famílies d'Ibi, Castalla i Onil

L'Associació Dajla, amb seua a sant Vicent del Raspeig, és l'entitat que organitza les acollides amb joves saharians en diferents localitats de la demarcació, com és el cas d'Ibi, Alcoi, El Campello, Elx, Castalla i Onil.

Els acollits tenen diferents edats, procedeixen de diversos campaments Saharians i han viatjat per passar els mesos de juliol i agost sota el projecte solidari “Vacances en pau” i que enguany s'han beneficiat una trentena llarga de joves dels dos sexes.

Del conjunt total, dos xiquets i una xiqueta passaran l'estiu a Ibi, una a Castalla i una altra a Onil. En alguns casos, tronen a vindre a la geografia valenciana per considerar que es tracta d'una vivència ben positiva per als acollits i les famílies acollidores.

En altres edicions, el nombre de saharians acollits era major, però les circumstàncies econòmiques i geopolítiques d'aquella zona i també de les comarques valencianes han aconsellat els organbitzadors a limitar el nombre de joves que havien de viatjar. De fet, a Ibi, l'any passat hi havia 13 o 14 joves i enguany tan sols hi ha 3.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.