Societat

Manifestació contra les vedellades “cadafaleres” d'Algemesí

Per seté any consecutiu les associacions antitaurines protagonitzaran l'inici d ela setmana taurina del poble

Algemesí serà l'escenari el proper dissabte 15 de setembre, d'una nova manifestació antitaurina per exigir la fi de les “vedellades cadafaleres”.

La protesta partirà a les set de la vesprada des de la plaça de l'Estació i ha estat organitzada per l'associació Anima'tFolgança d'Algemesí i a la qual s'han adherit diferents col·lectius de semblants característiques vinguts d'arreu de les comarques valencianes de la rodalia.

La manifestació s'autoritza set dies abans de la setmana taurina per evitar incidents, ja que els aficionats als bous, solen mostrar-se agressius amb els manifestants.

Aquestes vedellades consisteixen en un acte en que un aficionat pertanyent a una penya local, “banderilletja” i mata a un jònec de menys d'un any, travessant-lo en molts casos de costat a costat o per darrere degut a la falta d'experiència. Aquest acte ha estat considerat, al menys els darrers set anys, com una greu agressió a la qualitat de vida dels animals i és per això que les associacions antitaurines malden per demanar la supressió d'aquest acte que han qualificat com a de vandàlic.

L'alcalde d'Algemesí, Vicent Ramón García Mont, s'ha negat a considerar la prohibició d'aquesta pràctica, amb l'argument de que “els animals joves no pateixen més que els grans”. Aquest any, la comissió ha deixat a la discreció de cada penya si mata l'animal o només el toreja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.