Festes populars i fires

Calaf (Anoia)

Per Tots Sants, ofici de trementinaire

La fira calafina combina parades de productes artesans amb la Mostra de Fruits de Tardor i el repartiment de castanyes, i enguany incorpora demostracions de l'ofici de les trementinaires

La tardor ja és aquí... Comença el fred, i la natura agafa tons marronosos i vermells. A Calaf ja fa molts anys que ho celebren amb la tradicional Fira de Tots Sants. Tot i el fred, els estrets carrers del centre històric s'omplen cada any de visitants l'1 de novembre. Les parades, principalment de productes artesans, es concentren a la plaça Gran i la plaça de les Eres i es combinen amb una Mostra de Fruits de Tardor i el repartiment de castanyes, torrades i mistela.

Enguany, la Fira de Tots Sants presenta una novetat ben atractiva: l'ofici de trementinaire. Hi haurà demostracions en directe dels secrets que amaguen els remeis naturals i explicacions sobre aquests productes guaridors.

Fruits de tardor

Durant tot el matí tindrà lloc la Mostra de Fruits de Tardor: carbasses, magranes, nespres, raïm, mandarines, castanyes, moniatos, ametlles, codony, caquis... i la Fira d'Artesania: alimentació, bijuteria, roba, articles per a la llar, decoració... També hi haurà portes obertes al castell de Calaf i la possibilitat de fer-hi una visita comentada. Com mana la tradició, es repartiran castanyes torrades i mistela entre tots els assistents, gentilesa de l'Ajuntament de Calaf i amb la col·laboració de l'associació ARCA.

Una de les tradicions dels visitants de la Fira de Tots Sants és la compra d'alls. I perdura tot i el pas dels anys. Els paradistes afirmen que, tot i que es nota la crisi econòmica, les vendes –almenys les d'alls, cabeces de 40 o 50– no han caigut en les darreres edicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Càritas Catalunya alerta que la pobresa s’estén entre els més joves

La seu d’Urgell
URBANISME

La construcció de pisos nous repunta un 40% i suma la millor dada de la dècada

Barcelona

Neteja extraordinària a diferents punts de la Font de la Pólvora

GIRONA

Sant Antoni crea prop de 350 places de pàrquing gratuïtes

calonge / sant antoni
mobilitat

Mataró amplia els punts de recàrrega de vehicles elèctrics als aparcaments municipals

Mataró

Matadepera fa una consulta popular per decidir si tanca el camp de golf municipal

Matadepera

Campanya per promoure les compres al Mercat de la Devesa

GIRONA
SERVEIS

Tarragona aposta per un sistema innovador per renovar el clavegueram

Tarragona

Mantenen la recomanació de no passejar gossos pel Camp de Mart

GIRONA