Societat

societat

Setcases aposta per la informació turística QR

L'Ajuntament ha habilitat tretze punts on, a través dels mòbils amb aplicació per llegir codis QR, es pugui obtenir informació sonora i visual del poble

Aviat n'hi haurà a les rutes excursionistes

L'Ajuntament de Setcases ha apostat fort per les noves tecnologies de la informació per promocionar el municipi, conscient que el turisme és el motor principal de l'economia local i, per extensió, de tota la vall de Camprodon. Per això, ha posat en marxa el projecte Un passeig pels records de Setcases, que consisteix a proporcionar informació visual i sonora del passat del municipi en diferents punts d'informació digital, és a dir, dotats dels anomenats codis QR. Aquests codis QR estan ubicats en aparadors de comerços, establiments turístics i punts de referència del municipi.

Així, doncs, tothom qui disposi de dispositius mòbils amb una aplicació per llegir aquests codis QR podrà obtenir informació visual i d'àudio d'aspectes concrets de la vida quotidiana de Setcases. En concret, hi ha documents sobre activitats com ara rentar, conduir ramats de bestiar, anar a buscar aigua a la font i escenes quotidianes de nenes i mestresses de casa, i sobre llocs concrets i emblemàtics del poble com ara el molí o Can Buxart. N'hi ha un total de tretze i, al lloc on estan ubicats, estan identificats amb un rètol. De fet, tots es poden consultar des de l'exterior. No cal, doncs, accedir a l'interior dels establiments en qüestió.

La regidora de Turisme, Ester Noguer (Independents de Setcases-PM), ha explicat que l'experiència dels codis QR s'ha iniciat ara amb el projecte d'oferir imatges i informació sobre el passat del municipi, però que és només un primer pas per implantar-lo amb altres temes.

Així, aviat es posarà en servei per als qui fan excursionisme. Cal tenir en compte que l'entorn de Setcases és un dels més utilitzats pels que practiquen l'excursionisme. Noguer ha avançat que als rètols indicatius de les rutes excursionistes que hi ha al municipi també s'hi col·locaran codis QR, a través dels quals es donarà informació com ara la distància de la ruta, les hores que cal invertir-hi, la dificultat, els punts d'interès...

LA XIFRA

13
punts
d'informació amb codi QR s'han habilitat en diversos establiments del municipi de Setcases.

LA DATA

20.10.12
Dia en què
es va poder consultar per primera vegada el material visual i sonor sobre el passat del poble.

Un nou fulletó turístic obert a la participació

La regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Setcases ha posat en marxa una segona iniciativa turística amb el suport de les noves tecnologies. I és que l'Ajuntament d'aquest poble de la vall de Camprodon vol renovar el fulletó turístic que té i vol comptar amb la participació de tothom qui vulgui col·laborar-hi. En concret, ha demanat fotos del poble de bona resolució. Així, doncs, les persones que tinguin alguna fotografia de qualitat de Setcases i de seu entorn poden fer-la arribar al correu electrònic de l'Ajuntament i, si és una de les escollides, servirà per il·lustrar el nou material turístic de Setcases. El plató és impressionant, si es té en compte que l'entorn paisatgístic i etnològic és de primer ordre i les noves tecnologies faciliten que hi pugui participar qualsevol persona des de qualsevol racó del país i més enllà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.