Societat

Tribunals

L'ombra allargada de Millet

Dos magistrats de l'Audiència de Barcelona que havien de jutjar el cas de l'hotel del Palau s'abstenen de fer-ho per la seva amistat amb el lladre confés de l'entitat

Ara s'ha d'escollir un magistrat per formar el tribunal definitiu

El poder i les amistats de Fèlix Millet, l'expresident i lladre confés del Palau de la Música, semblen omnipresents.

El judici pel cas de l'hotel del Palau –en què el fiscal demana deu anys de presó per a Millet i la seva mà dreta, Jordi Montull, per haver-se embutxacat 900.000 euros en la fallida operació–va tocar per repartiment a la secció cinquena de l'Audiència de Barcelona. La presidenta d'aquesta secció, Elena Guindulain, va presentar fa temps la seva abstenció de presidir aquest judici per la seva amistat amb la família Millet, ja que estiueja a l'Ametlla del Vallès. La llei orgànica del poder judicial fixa que un jutge es pot abstenir de conèixer un assumpte si té relacions de parentesc o “amistat íntima o enemistat manifesta” amb els processats.

El que és curiós del cas és que recentment un segon magistrat, dels quatre que hi ha a la secció cinquena, ha sol·licitat la seva abstenció a causa de la seva relació amb algun altre dels processats. En la causa també hi ha l'antiga cúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, encapçalada per Ramón García- Bragado. Es tracta del magistrat Josep Maria Assalit.

En un procés garantista, com és el penal, els companys de la mateixa secció han acceptat les abstencions de Guindulain i Assalit. Ara s'ha de nomenar un president per poder constituir el tribunal , que ha d'estar format per tres magistrats, per jutjar el cas de l'hotel del Palau. Serà un magistrat de la secció amb la qual la cinquena té assignat de cobrir-se, segons fonts del TSJC. Per alguna gent, tot i la substitució, tota la secció està contaminada. La data del judici no està fixada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’11è Ensorra’t de Blanes inclourà 4 nits de concerts del 24 al 27 de juliol

BLANES

L’Ajuntament condemna el maltractament animal a Can Buch

LLORET DE MAR
MEDI AMBIENT

Reus comença a instal·lar els sensors per controlar l’aire i el soroll

Reus
salut

Augmenten un 5,3 % les urgències a l’Hospital en un any

figueres
URBANISME

Tremp aprova limitar a ús turístic 2 pisos per cada 100 habitants de la ciutat

Tremp
societat

El Gremi de Restauració denuncia 100 fleques amb degustació més per irregularitats

Barcelona
societat

La CACG denúncia un ‘sabotatge’ a l’acte polític d'avui

lloret de mar
societat

Justícia amplia el programa de mediació exprés a cinc jutjats civils més de Barcelona

Barcelona
societat

Investiguen una persona per tenir deu exemplars de tortuga protegida

peralada