Societat

Cau l'obertura d'hotels perquè no són rendibles

Molts dels hotels no obriran enguany les seves portes per Setmana Santa per l'augment dels costos i dels impostos, que sumat a les dates en què cau enguany —que no propicien viatjar— fan que no surti rendible obrir aquests dies. “Celebrar-la aviat fa que molts establiments no obrin, ja que no els val la pena. En el cas del turisme de platja les xifres d'obertura seran molt semblants a les de l'any 1994”, assegura el professor de Direcció de Marketing d'ESADE i fundador de l'Aula Internacional per a la Innovació Turística d'ESADE Creápolis, Josep F. Valls. I és que, segons senyala, com més tard cau Setmana Santa, “més ajuda a la desestacionalització del turisme i les agències poden fer més fàcilment la travessia cap a l'estiu”.

Valls també va explicar que ens trobem davant d'un turisme “cada cop més curt i auster”. Així doncs, aquesta Setmana Santa serà “de viatges de proximitat, a cases familiars o a segones residencies d'amics, reduint al màxim les despeses. Serà una Setmana Santa de jocs, consoles i visites físiques”, comenta.

Els quatre tipus de turisme que destaquen enguany són el de neu, el verd, el city break —descans a la ciutat— i el religiós. Tot i això, en aquesta època en sorgeixen de nous: “el turisme cultural, el de les cites de negocis i la revisió d'antics destins.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.