Societat

La Costa Daurada arrenca a mig gas i preveu una ocupació menor al 2012

Un 10% menys d'hotels han decidit obrir portes als principals nuclis turístics

Previsions optimistes en l'inici de la nova temporada de Port Aventura

La competència de les destinacions de neu i els efectes de la crisi en el turisme vingut de la resta de Catalunya i d'Espanya (el principal client durant la Setmana Santa) fan preveure una arrencada de temporada turística a mig gas a la Costa Daurada. L'Associació Hotelera Salou Cambrils la Pineda, que agrupa els principals nuclis turístics de la costa tarragonina, preveu que tan sols obrin portes aquests dies el 62% dels hotels associats, és a dir, un 10% menys dels que ho van fer l'any anterior. Tot plegat, fa preveure que el nombre de pernoctacions es reduirà respecte la darrera Setmana Santa, en què es va assolir un 70% d'ocupació, deu punts per sota de l'any anterior.

A la ciutat de Tarragona, on la processó del Sant Enterrament de Divendres Sant atrau tradicionalment molt turisme nacional, els hotels ja no esperen repetir la plena ocupació que fins fa dos anys era la tònica general. “Estarem entre el 70 i el 80%”, explica el president de l'Associació d'Hotelers de Tarragona, Xavier Jornet. Des de divendres passat, la ciutat ha posat en marxa la promoció especial de descomptes de la Family Week, amb què s'espera una ocupació del 50% en dies que tradicionalment són més fluixos.

Més optimistes es mostren els responsables del parc temàtic Port Aventura, que tot just divendres va inaugurar nova temporada. Amb la nova atracció de Shambhala com a principal reclam per aquesta arrencada, aquesta Setmana Santa han obert ja tres dels quatre hotels del parc, que tindran ocupades un 80% de les habitacions. Fins al Nadal, el complex d'oci confia a arribar als quatre milions de visitants (l'any passat van ser 3,8 milions) amb l'ampliació del parc aquàtic al maig com un dels revulsius principals.

LES XIFRES

53
hotels
d'un total de 85 seran els que obriran aquesta Setmana Santa a Salou, Cambrils i la Pineda

LA FRASE

Som un producte anticrisi. La nostra oferta s'adapta a les retallades que han fet les famílies
Fernando Aldecoa
Director general de Port Aventura
70%
és l'ocupació
que esperen els hotels de Tarragona, on els dies forts de Setmana Santa s'arribava al 100%

Més núvols que sol, i també pluja

La previsió meteorològica al conjunt de Catalunya per a la setmana que avui comença indica un predomini de l a nuvolositat i amb episodis de pluja, i també de tempesta, a les zones de muntanya, sobretot a l'inici dels dies de vacances pròpiament dits, dijous i Divendres Sant.

A partir de dissabte la situació ha de tendir a millorar, tot i que els mapes del temps continuen indicant que hi haurà presència important de nuvolades que enteranyinaran el cel.

Per aquells que gaudeixin de festa els mapes indiquen que és millor aprofitar els dies d'avui i demà abans que dimecres comenci a ploure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.