Societat

Detingut un dels dos presos fugits aquest matí de la presó de Tarragona

El fugitiu ha estat capturat en un camí rural del Morell cap a dos quarts de sis de la tarda

Els sindicats atribueixen l'escapada dos presos a les retallades en personal i en seguretat

Els Mossos d'Esquadra han detingut un dels dos presos que aquest dilluns al matí s'han escapat de la presó de Tarragona. Segons han confirmat fonts del cos policial, el fugitiu ha estat localitzat mentre caminava per un camí rural del Morell poc després de dos quarts de sis de la tarda.

Es tracta d'un home de nacionalitat veneçolana d'entre 38 anys d'edat. Se l'acusa dels presumptes delictes de trencament de condemna i d'atemptat contra un agent de l'autoritat.

Ell i dos interns més del centre penitenciari han aprofitat el la confusió creada pel suïcidi d'un altre reclús per saltar-se la tanca del penal. El director general de Serveis Penitenciaris, Xavier Martorell, ha atribuït l'acció a l'error humà d'un funcionari amb vint anys de servei i al qual s'ha obert un expedient.

Un dels tres participants ha estat interceptat durant l'intent per un agent dels Mossos i els altres dos ho han aconseguit. Arran dels fets els Mossos han desplegat un ampli dispositiu policial per la comarca, tant en zones urbanes com agrícoles, que ha permès l'arrest del segon fugitiu al Morell. Després d'aquesta captura la recerca continua oberta i centrada en la localització del tercer evadit.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat a la ciutadania i espera que aviat es puguin donar noves “noticies positives” sobre el tercer fugit. Des de Badalona, Espadaler ha recordat que el primer detingut “pràcticament no ha arribat ni a la vorera” i que el segon ha estat detingut “en menys de dotze hores”.

De la seva banda, els representants de CCOO i UGT a la presó de Tarragona han criticat que s'hagi atribuït a un funcionari la responsabilitat de la fugida d'aquest matí. Els sindicats admeten que el treballador s'hagi pogut equivocar, però han defensat que, en aquell moment, es trobava tot sol vigilant les desenes de presos que eren al pati, ja que el seu company ha hagut d'anar a la infermeria pel suïcidi d'un altre reclús.

“És impresentable que l'administració digui que ha estat un error humà. Això passa perquè no s'està invertint ni un duro en aquesta presó i en tenim una de nova [al Catllar] que està tancada”, ha manifestat a l'ACN el representant de CCOO, Ángel Urbano.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tradicions

La plaça Sant Jaume de Barcelona perdrà aquest Nadal el tradicional pessebre

Barcelona
Arantxa Hernáez
Criminòloga i experta en inserció laboral de persones privades de llibertat

“No es pot ajudar a tothom però almenys s’ha d’intentar”

Barcelona

Què pot fer realment la IA avui?

Barcelona

Yann LeCun, el seny acceleracionista

BARCELONA
Estat Francès

El fundador de Telegram, Pàvel Durov, queda en llibertat amb càrrecs i sota control judicial

Barcelona
SERVEIS

Campanya a Igualada per augmentar el percentatge de recollida selectiva

Igualada
Estat espanyol

El Marroc investiga l’abordatge d’una llanxa amb migrants a Melilla

Barcelona
Societat

Mor a Bolívia Eduard Pérez Iribarne, sacerdot, filòsof i periodista lleidatà

Societat

El papa afirma que rebutjar els migrants és “un pecat greu”

Barcelona