Societat

Estat de gràcia!

Els Capgrossos de Mataró planten el quatre de nou a Vilassar de Mar i els Castellers de Gràcia descarreguen per primera vegada el cinc de vuit a Reus, en espera del que passi avui en la diada de Sant Joan a Valls

En franca progressió. El quatre de nou que els Capgrossos de Mataró van descarregar ahir a Vilassar de Mar, juntament amb la diada que es va viure a Reus, és l'exemple fefaent del bon to que han ofert la majoria de les colles amb aspiracions en aquest primer terç de la temporada, que culmina avui amb les diades de Sant Joan.

Els Capgrossos van aixecar el quatre de nou, el segon de la temporada, en la segona ronda, i el castell va pujar amb una canalla valenta liderant l'atac. Es tracta del primer castell de nou pisos completat a Vilassar i d'una altra injecció de moral per als mataronins amb vista a una diada de les Santes de gamma extra.

Pel que fa a la diada de Sant Pere que va tenir lloc a Reus, cal destacar d'entrada l'èxit dels Castellers de la Vila de Gràcia, un col·lectiu liderat per un Raimon Garriga eufòric que, instants després que la seva colla descarregués per primera vegada el cinc de vuit (l'any passat l'havien carregat) i firmés la millor actuació del seu historial, n'explicava les sensacions a aquest mitjà: “El castell l'he vist tranquil i, un cop ha tingut tot el pes a dalt, s'ha assentat. Ha estat una experiència extraordinària.” Gràcia va acompanyar el cinc d'un altre dos de vuit, el seu castell franquícia i del tres de vuit. Aquesta colla no ha tocat sostre.

També pletòrics els Castellers de Sants, que van rematar la feina amb el seu primer pilar de sis descarregat, una estructura que obre nous horitzons a la colla de la camisa grisa, molt segura en l'execució del seu cinc de vuit. I alegria immensa per als Xiquets de Reus, que mantenen les bones sensacions de la temporada passada i davant de la seva gent van sortir plenament airosos de la primera escomesa de compromís d'aquest curs. Van afrontar el dos de vuit amb determinació i se'l van fer seu amb total mereixement.

Aquest migdia, la plaça del Blat es vestirà amb les seves millors gales per oferir el primer derbi vallenc de la temporada, en què les dues colles de l'Alt Camp presentaran uns programes que, en tots dos casos, podrien incloure el tres de nou i el quatre de nou com a castells bandera.


La

jornada

REUS,
PLAÇA DEL MERCADAL

Xiquets de Reus:
3/8, 2/8f, 4/8, 2P/5
Castellers de Sants:
5/8, 2/8f, 3/8, P/6
Castellers Vila de Gràcia:
2/8f, 5/8, 3/8, 2P/5
Altres actuacions

Diumenge, 23 de juny

Vilassar de Mar

Capgrossos de Mataró:

3/8, 4/9f, id2/8f, 2/7, P/6(c)

Colla Castellera de Figueres:

3/7, 2/6, 4/6, P/5



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.