Societat

Els catalans faran turisme al país i a ciutats d'Europa

Les ciutats espanyoles més visitades pels catalans seran les andaluses, on les processons són molt vistoses

Madrid, Sant Sebastià i Bilbao i les illes, Balears i Canàries, són altres llocs preferits

Les rutes per l'interior del país, les estades als càmpings i en cases de turisme rural o hotels amb encant són les destinacions més triades pels catalans a l'hora de fer aquestes vacances de Setmana Santa tot i que, segons les agències de viatges, creixen les demandes per viatjar fora.

Les ciutats de la resta de l'Estat i algunes ciutats europees són les destinacions preferides d'unes vacances de pocs dies. Normalment passa el mateix durant les vacances de Nadal, que la gent aprofita que són pocs dies per visitar una ciutat propera, París, Roma o Londres, habitualment.

Les ciutats de l'Estat que seran més visitades pels catalans són, sobretot, les andaluses atès el component religiós de la Setmana Santa i la gran tradició que hi ha en aquesta zona, on les processons són molt vistoses. Però pel fet que aquesta any la Setmana Santa ha arribat molt tard molts catalans han decidit desplaçar-se a llocs de sol i platja. Les preferències són les Illes Balears i les Canàries.

Altres ciutats atractives pels catalans són Madrid, Sant Sebastià i Bilbao, tres clàssics, als quals aquest any s'afegeixen Múrcia i Lorca, aquesta darrera acaba d'estrenar un parador que inclou una sinagoga jueva del segle XV. Així ho assegura l'ACAVE, l'Associació Catalana d'Agències de Viatges Especialitzades, que assegura que també per aquests dies creix l'interès per viatjar a la costa del nord d'Àfrica, on la situació política està més estabilitzada que altres anys.

França, unida amb Catalunya per l'AVE, guanya pes en les preferències dels catalans. També i per qüestions monetàries –l'euro està molt fort i té avantatges davant el dòlar– creix l'interès per visitar Nova York. Aquesta tendència serà molt evident aquest estiu, segons les reserves que ja hi ha, diu l'ACAVE.

Els catalans que es queden a casa aquests dies han triat, sobretot, localitats de platja. El portal especialitzat en lloguer de cases i apartaments de vacances Migoa.com assegura que entre les poblacions catalanes més sol·licitades hi ha l'Escala i l'Estartit, i que, a la Costa Blanca, sobretot Dénia i Gandia són destinacions molt demanades ja que es poden combinar les visites de tradició cristiana, com la festa del Diumenge de Rams d'Elx, amb la platja.

LA XIFRA

354
càmpings
hi ha a Catalunya, amb 92.000 unitats d'acampada. L'interès pels càmpings ha pujat amb la crisi.
322.000
places d'allotjament hoteler
hi ha a tot Catalunya. És la comunitat amb més volum de negoci en hoteleria.

Visitar fàbriques i el ric teixit industrial

Creix l'interès de les famílies catalanes per la història de les fàbriques i el passat industrial del país. La xarxa Xatic facilita la visita a colònies i fàbriques del país, amb preus especials per a famílies.

El turisme religiós de la mà de Catalonia Sacra

Els bisbats catalans s'han unit per donar a conèixer el seu patrimoni cultural i artístic; de fet, el patrimoni que explica el país. Una bona eina per entendre la Catalunya romànica i gòtica, per exemple.

Els escenaris de la guerra de successió

Tal com està la situació del país, les rutes històriques al voltant d'escenaris que van ser importants en el 1714 han pres aquest any una especial rellevància. El centre 1714 és el Born, a Barcelona.

Les bruixes i Bandolers de la Catalunya interior

El Montseny, les Guilleries i el Lluçanès han recuperat les figures de les bruixes i els bandolers de la Catalunya dels segles XVI i XVII, i han dissenyat rutes i recuperat llegendes oblidades.

Menjar i dormir en petits hotels gastronòmics

L'enoturisme i el turisme gastronòmic, menjar i beure, guanyen pes al país. La Generalitat promociona aquest anys els hotels gastronòmics, allotjaments de qualitat amb molt bona cuina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia