Societat

Ballesta veu rellevant que els vigilants facin de Mossos a Sant Hilari

El responsable gironí d'Interior diu que “la prova pilot” es podria estendre

El director dels serveis territorials del Departament d'Interior de la Generalitat, Albert Ballesta, qualifica de “pas modest, però important” que els vigilants municipals de Sant Hilari puguin tramitar delictes i faltes al poble. Des de fa pocs dies, els vigilants recullen les denúncies dels veïns, que posteriorment completen els Mossos d'Esquadra.

Ballesta exposa per què el govern ha atès la demanda de l'Ajuntament de Sant Hilari, que volia evitar que els veïns del poble haguessin d'anar a Santa Coloma de Farners a presentar la denúncia: “Això s'ha fet en aquells delictes que ja es poden denunciar per internet, amb posterior signatura [de l'afectat]. És una prova pilot que es posa en pràctica i tenint en compte que Sant Hilari queda una mica allunyat, tot i l'eix.”

Ballesta diu que es podran tramitar a Sant Hilari furts, alguns robatoris i incidents com ara pèrdua de la cartera o de la bossa: “Aquest servei permet fer la denúncia amb garanties i dóna proximitat a la ciutadania.” A Sant Hilari no hi ha policia local.

“Fórmula flexible”

Els vigilants donen hora als denunciants per al dijous, que és el dia que la patrulla dels Mossos es desplaça cada setmana fins a la seu dels vigilants de Sant Hilari, als baixos de l'ajuntament. “És una fórmula flexible. Els Mossos hi aniran si hi ha hagut denúncies tramitades pels vigilants”, diu Ballesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia