Osona/Ripollès

Quinze anys 'teixint' poble

El Centre Cultural Costa i Font de Taradell va reviure la història de l'equipament en una emotiva celebració.

Més de 250 persones van assistir a l'acte central de la celebració dels 15 anys del Centre Cultural Costa i Font de Taradell, el divendres 11 de juliol al vespre. Els parlaments es van fer a l'exterior, a l'entrada de l'equipament, i van comptar amb la presència de Josep Munmany, alcalde de Taradell entre 1987 i 2007 i que va viure, des de l'Ajuntament, la reconversió de la fàbrica tèxtil en espai cultural.

Munmany va rememorar el tancament de la fàbrica, que una empresa de patés volia comprar la nau, i que finalment va ser l'Ajuntament qui la va adquirir l'any 1996: “Era una inversió molt gran pel poble, però la Carpa se'ns feia petita i tot l'Ajuntament va decidir tirar endavant el projecte; i no ens vam equivocar”. Munmany va ressaltar l'ajut tant de la Generalitat com de la Diputació, i sobretot de Jordi Labòria, “una persona que ha fet molt pel poble” i a qui va instar l'Ajuntament a convidar-lo al poble com a agraïment.

L'actual alcalde, Lluís Verdaguer, va elogiar la tasca de Munmany al capdavant de l'alcaldia i les grans obres que es van fer durant els 20 anys al capdavant del consistori. Verdaguer va comparar l'adquisició i rehabilitació de Can Costa amb la construcció actual de la piscina coberta. L'alcalde taradellenc va explicar que el centre cultural costa 250.000 euros anuals i va posar èmfasi als més de 300 actes que cada any s'hi porten a terme en un espai que “sempre hem intentat que fos polivalent”.

I és que en aquests 15 anys de Can Costa com a centre cultural s'hi han celebrat més de 4.500 actes, sobretot en els cinc darrers anys, que és quan s'han duplicat les activitats, que han estat de tot tipus i pràcticament sempre organitzades per les entitats del poble, la biblioteca, l'Ajuntament, però també se n'ha fet un ús privat amb actes puntuals d'entitats i institucions de fora.

Entre els actes més multitudinaris destaca l'homenatge a Jordi Pujol, el 2004, o les reunions per a la implantació del porta a porta (2003) i del projecte de l'aeroport a Mont-rodon (2009) o els concerts dels All Green (2014) i Els Amics de les Arts (2013). La regidora de Cultura, Lluïsa Sañé, va voler agrair a la setantena d'entitats del municipi l'ús que han fet del Centre i que demostra que “tenim un poble molt ric des del punt de vista cultural i social”.

El Centre Cultural Costa i Font consta de 9.427 metres quadrats, entre l'equipament i els espais exteriors. Durant l'acte, Verdaguer va recordar que actualment encara queda per desenvolupar un 40% de l'equipament.

Durant aquesta setmana encara es pot visitar l'exposició “Can Costa, 15 anys teixint activitats”, una mostra de la vida tèxtil a Taradell que ensenya des d'un teler fins a peces de roba i material que s'utilitzava a les diferents fàbriques del municipi.

L'exposició també compta amb l'audiovisual del grup de recerca i un curtmetratge realitzat pel grup de teatre Canya que no és Conya que explica la vida social i cultural al municipi als anys cinquanta.

Com a logotip de l'exposició s'ha escollit la imatge del Sereno, una escultura que presideix l'entrada de l'equipament. Salvador Solagran, assessor de l'exposició, comenta que “hem volgut que l'exposició combini elements del present amb elements del passat.

I és que l'altra part de l'exposició està centrada en les entitats que n'han fet ús, mentre que una altra part explica, any per any, els principals actes que s'hi han portat a terme.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Borja Manzanares
President del Col·legi Oficial d’Infermeres de Barcelona

“Els problemes de la infermeria no tenen una solució màgica”

Barcelona
patrimoni

El Síndic renya l’Ajuntament de Mataró per Ca la Madrona

Mataró

Un pregó coral que repassa 40 anys de ràdio, tret de sortida de la Festa Major

SALT
societat

Detinguda una conductora implicada en un accident amb tres morts a Castellfollit del Boix a finals de juny

Castellfollit del Boix

Detingut un bomber voluntari per l’incendi de l’any passat

portbou / colera
tradicions

Exhaurides en 40 minuts les gairebé 4.500 entrades pel Concurs de Castells de Tarragona

TARRAGONA
Medi AMbient

Estudien el nivell de metà que retenen els boscos catalans

Cerdanyola del Vallès
economia

Territori signa el conveni per a la construcció d’una rotonda en l’encreuament entre la C-14 i l’LV-3025, a Agramunt

Barcelona
medi Ambient

Aigües de Reus adjudica els treballs de recuperació de tres nous pous d’aigua del recinte de l’aeroport

Barcelona