Societat

Solidaritat firma Gasol

La Fundació Gasol i UNICEF uneixen esforços per promoure els drets de la infància

‘Els nens primer, siguin on siguin' reivindica la necessitat que la societat i les polítiques públiques prioritzin els infants vulnerables

‘Els nens primer, siguin on siguin' és el lema de la nova acció conjunta que acaben de posar en marxa la Fundació Gasol i UNICEF Comitè Espanyol per reivindicar que tots els menors puguin tenir una vida digna. És una més de les nombroses col·laboracions que els populars esportistes de Sant Boi de Llobregat fan amb una ONG. Els germans Pau i Marc Gasol van presentar ahir la campanya amb el president del comitè espanyol de la UNICEF, Carmelo Angulo i van explicar que persegueix generar consciència social sobre la necessitat de donar prioritat a la infància més vulnerable, tant en les polítiques públiques com en els diferents àmbits de la societat.

“Conec bé les conseqüències que comporta que els nens no tinguin una nutrició adequada o uns hàbits saludables –va declarar Pau Gasol– i també com l'esport ajuda per exemple a infants que han patit guerres o que han viscut altres situacions terribles”. Amb aquests arguments, el gran dels germans Gasol, ambaixador de la UNICEF des de l'any 2003, defensa que la seva fundació es dediqui a donar suport a iniciatives per a la salut i el benestar dels menors.

El petit dels Gasol, per la seva banda, va recordar que la vida dels infants és a les mans dels adults: “Ells no poden aconseguir tot allò que necessiten, som els grans els que hem de garantir-los que, siguin on siguin, poden disposar del necessari per poder créixer sans i protegits”. Les dues organitzacions estrenen una col·laboració en un acord marc a partir del qual s'aniran desenvolupant tot tipus d'activitats orientades a la promoció dels drets de la infància. Els Gasol són conscients que la seva imatge i l'atracció com a esportistes d'èxit poden ajudar a visibilitzar els drets dels infants.

Igualtat d'oportunitats

Angulo va explicar que UNICEF treballa per promoure un pacte d'Estat per a la infància més vulnerable. “Hem de garantir el benestar de la infància i la igualtat d'oportunitats a llarg termini. Cal un acord d'Estat –va reclamar el responsable de l'entitat a l'Estat– que marqui objectius específics i el seu corresponent pressupost”. Considera imprescindible que es marqui un pla d'acció per frenar la pobresa infantil i alhora “un ferm compromís de suport estable a la infància en els països en desenvolupament”.

“L'esport ens ensenya valors com el respecte, l'esforç i la força del treball en equip”, van insistir els germans Gasol, que s'han declarat molt il·lusionats en poder participar en activitats per promoure hàbits saludables per als infants i per tota la societat en general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia