Societat

La fiscalia investiga estafes fiscals a sense sostre

Arrels denuncia dotze casos de sense llar convertits en testaferros

L'entitat amplia l'horari del centre obert al Raval

Un fiscal especialitzat en delictes econòmics investigarà finalment la denúncia que Arrels Fundació va comunicar a la fiscalia de Barcelona, en la qual li adjuntava el cas de dotze persones sense llar que havien estat estafades per desconeguts per tal d'usar-los com a administradors d'empreses o testaferros i així estalviar-se de pagar a Hisenda.

Ferran Busquets, director d'Arrels, va detallar que no és cap pràctica nova, però que, davant el creixement de casos i els deutes que Hisenda reclama a aquestes persones, van decidir fer el pas i denunciar-ho . El fiscal va obrir dilluns passat el que s'anomena diligències d'investigació, que són secretes, i té sis mesos per dirimir si els fets denunciats són constitutius de delicte, Si és així, presentarà denúncia al jutjat. El més difícil d'aquest cas és trobar els suposats estafadors. No obstant això, Arrels en la denúncia incloïa noms d'empreses, i l'Agència Tributària, que no desconeix aquesta pràctica, hi podria trobar algun denominador comú.

Obert també al matí

L'any passat, Arrels va atendre 1.354 persones sense llar, 474 de les quals van arribar-hi per primer cop. En la mesura de les seves possibilitats, l'entitat intenta innovar i ampliar els serveis. Des d'ahir, el centre obert, que només obria a les tardes, també funciona de deu a una del migdia. “La intenció és evitar les hores de fred al carrer”, indica Busquets. Tot i que es planteja com a operació Hivern, per poc que puguin obriran també al matí tot l'any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia