Osona/Ripollès

Calldetenes aprova un pressupost per a 2015 un 30% inferior al de 2014

Gairebé un 20% dels ingressos corrents s’han de destinar al pagament de deutes.

  • VÍDEO: 178583

L’Ajuntament de Calldetenes va aprovar en l’últim ple el pressupost per a 2015, que puja a 3.042.000 euros. La xifra representa quasi un 30% menys que el pressupost de 2014. El regidor d’Hisenda, Benet Illa (CiU), va destacar que el pressupost de 2015 està marcat per una càrrega financera molt elevada. Així, el total destinat al pagament d’interessos, retorn de préstecs, pla de proveïdors, etc., suposa més de 500.00 euros, un 19,40% dels ingressos corrents pressupostats. A més, el deute viu per operacions a llarg termini significa un 141% dels ingressos corrents de l’estat d’execució del pressupost, quan la normativa marca un límit del 75%. Tot plegat, en paraules d’Illa, representa un “frenasso per aquest 2015” davant la necessitat d’ajustar la despesa “per prudència”. Amb tot, va destacar que no s’hauran de retallar els serveis ja existents gràcies a l’estalvi que s’ha pogut fer en “petits detalls” i que compensa les amortitzacions dels préstecs. Així, per exemple, va dir que s’han pogut reduir 192.000 euros en despeses corrents, que van des de la telefonia o el material d’oficina fins a l’energia gràcies al programa “Desendolla’t” a l’escola. Tot i així, no es podrà invertir en obres noves.

El pressupost es va aprovar amb els vots dels dos grups de govern, CiU i PeM-CUP, mentre que ERC, a l’oposició, es va abstenir. Durant el ple, però, bona part del debat va ser entre els regidors de CiU i els seus socis de PeM-CUP. Així, aquest grup va forçar, entre altres coses, que s’inclogués de forma explícita una subvenció de 300 euros per a les entitats juvenils La Pera i JAC.

ERC va qüestionar la reducció de la partida destinada a ajuts d’urgència social. L’explicació d’Illa va ser que aquesta partida, que respon a les demandes socials que no cobreix el Consell Comarcal, no s’utilitzava tota. Va afegir, però, que si fa falta es modificarà per poder donar resposta a tothom qui ho necessiti. ERC també va demanar pels 12.000 euros per acabar les voreres de la plaça de l’antiga fàbrica Productos, una obra que en principi s’havia d’haver acabat aquest any. El regidor d’Urbanisme, Abel Blancafort (CiU), els va respondre que la de les voreres era part de la feina que l’empresa contractista de l’obra havia deixat sense fer i que per això no se li havia pagat. Ara es farà l’obra i computa al pressupost de 2015.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pacifiquen el trànsit de diferents carrers del barri de Germans Sàbat

GIRONA

Creen un sistema amb 5G que elimina les interrupcions d’internet

peralada
economia

Les energies renovables, els deures de l’economia catalana

barcelona
SALUT

Pacients de Montcada i Reixac amb ictus estrenen servei integral d’ajuda a domicili

MOntcada i Reixac
religió

La Institució Bíblica Evangèlica de Catalunya (IBEC) distingida amb el Memorial Cassià Just

Barcelona
soceitat

El dispositiu policial a Font de la Pólvora continuarà sense interrupció

girona
societat

Vaga a l’Ajuntament de Barcelona en rebuig al complement de productivitat

barcelona
Olot

Més d’un miler d’accions per al benestar dels professionals de l’hospital

Olot
societat

La Fiscalia demana l’amnistia pels 12 CDR del cas Judes

barcelona