Osona/Ripollès

Calldetenes aprova definitivament les normes d’ús de les instal·lacions esportives municipals

Es van aprovar amb el vot dels dos grups de govern, CiU i PeM-CUP, i el vot en contra d’ERC. Des de PeM-CUP, però han fet finalment públic el seu posicionament favorable a que la gestió la dugui, tal com havia proposat ERC, el club resultant de la fu

Nota de premsa de l’Ajuntament de Calldetenes

El Ple aprova definitivament les Normes d’ús de les instal·lacions esportives municipals

El primer ple de l’any 2015 es va celebrar el dilluns 12 de gener i els debats es van centrar en les normes d’ús de les instal·lacions esportives i en la revisió de nous conceptes no tarifaris de les instal·lacions del servei municipal d’aigua.

Després de l’aprovació de les actes dels plens del mes de desembre i durant el repàs dels decrets d’alcaldia, es va explicar la substitució temporal de la directora del Centre de Serveis de Calldetenes per baixa de maternitat. En un principi es volia cobrir la plaça amb una treballadora del mateix centre però per tema de titulació no es va poder fer. Per aquest motiu, s’ha contractat temporalment una nova directora que realitzi les tasques pròpies del càrrec.

El primer punt de l’ordre del dia que va generar debat va ser la “proposta de revisió de nous conceptes no tarifaris i de les instal·lacions del servei municipal d’aigua per a 2015”. Aquest punt ja havia aparegut en un Ple anterior però es va deixar pendent de debat ja que s’esperava l’informe de l’arquitecta municipal. L’empresa SOREA proposa un increment de dos preus existents i la incorporació d’un nou concepte que fins ara no es cobrava. Les modificacions serien les següents:

- Escomesa en armari de façana amb comptador 13 mm (preu vigent: 444,63 €), preus proposat per a 2015: 557,07 €

- Escomesa per obres amb comptador 13 mm (preu vigent: 506,29 €), preus proposat per a 2015: 618,74 €

- Gestió verificació oficial de comptador (nou concepte), preus proposat per a 2015: 64,77 €

Segons l’informe de l’arquitecta, l’increment del cost ve donat per la utilització de materials que fins ara no es cobraven i per tal de complir amb les especificacions tècniques del reglament (incorporant una aixeta de registre) que permetrà donar un millor servei al client. D’aquesta manera, quan hi hagi una averia en una escomesa que disposi d’aixeta de registre no caldrà tallar el servei a la resta d’abonats. Amb aquesta comprovació es justifica que els preus s’ajusten a la realitat.

El debat es va centrar en la incorporació del nou concepte, quan el grup d’ERC va preguntar el perquè ara es cobraria la “verificació oficial del comptador”, és a dir, la lectura que sol·licita l’usuari expressament quan, per exemple, es té el dubte que el comptador no calcula correctament. Des de Poble en Marxa i des de la regidoria d’Administració també es va estar d’acord a que, “al ser un aparell de lloguer, l’empresa ha de ser qui es faci càrrec del manteniment i qui està obligat a que marqui bé”. Així, es va excloure el punt 3 de la votació per tal d’aclarir amb SOREA el contingut del concepte, i es va procedir a les votacions. La proposta de revisió de tarifes es va aprovar amb els vots a favor de CiU i PM-CUP i els vots en contra de l’oposició.

L’altre punt que va centrar el Ple va ser la “Proposta d’estimació parcial de les al·legacions presentades i d’aprovació definitiva de les normes d’ús de les instal·lacions esportives municipals”. Les al·legacions presentades pel grup d’ERC es van estimar parcialment. Concretament la d’incloure un pròleg a les normes a mode de declaració d’intencions en el que es “reconeix la importància de l’esport com a element dinamitzador del municipi i com a motor de la seva vitalitat”. També es va estimar el contingut del punt 2.2 de les al·legacions pel qual es van modificar alguns articles de les normes en relació a la durada màxima dels convenis de gestió. Els altres dos punts de les al·legacions es van desestimar ja que entraven en conflicte amb les ordenances existents. D’aquesta manera, es va procedir a aprovar definitivament amb les modificacions les “Normes d’ús de les instal·lacions esportives municipals”, amb els vots a favor de l’equip de govern i els vots en contra de l’oposició.

El torn de debat previ a la votació, es va concentrar en un dels punts de les al·legacions presentada per ERC desestimat pel qual es demanava incorporar a les normes que “els convenis de gestió s’han d’aprovar per majoria en el ple municipal, així com les autoritzacions d’ús per períodes llargs de temps. Aquelles autoritzacions d’ús puntual només necessitaran l’autorització de l’alcaldia i la regidoria d’esports“. Poble en Marxa-CUP va remarcar l’ambigüitat del concepte “puntual”. Des d’alcaldia i la regidoria d’Esports es va recordar que un ús puntual és de màxim una temporada ja que la resta d’utilitzacions de les instal·lacions s’han d’incloure al Pla d’Usos. Els horaris que queden lliures es poden ocupar a través d’autoritzacions puntuals signades per l’alcalde, sempre i quan no entrin en conflicte amb les activitats que ja s’hi fan i pagant la taxa que marca l’ordenança municipal. Els convenis, que poden establir preus especials per un temps determinat, han de passar per Ple. Poble en Marxa i l’alcalde van estar d’acord en que “quan es necessitin les instal·lacions per un ús puntual, és important agilitzar el procés d’autorització i que, per tant, no passi pel Ple”. Des d’ERC es va demanar que, a l’hora d’acceptar les autoritzacions puntuals per decret d’alcaldia, s’hauria d’intentar diferenciar els usos puntuals amb una finalitat social dels usos puntuals per treure’n rendiment econòmic.

Per tancar el Ple, i ja en el torn de preguntes entre regidors, l’alcalde va resumir les tres reunions mantingudes entre els tres clubs de futbol del poble. Finalment, a l’última reunió es va trencar la proposta d’acord per la unificació dels clubs cosa que fa que s’hagi de prendre una decisió definitiva des de l’Ajuntament aquest mes de gener. En el torn del públic, Poble en Marxa-CUP va llegir un comunicat en el que explicava el seu punt de vista en relació amb la gestió de la zona esportiva. El grup s’ha posicionat un cop s’ha exhaurit la via de les negociacions “per no barrejar la política i l’esport”. Des de PM-CUP creuen que qui hauria de portar la gestió del camp de futbol hauria de ser el club resultant de la fusió de la UEC i el FCC, que és el club que reuneix més gent, però sense excloure’n de l’ús l’Athlètic Riudeperes.

Comunicat d’ERC Calldetenes

Des d’ERC Calldetenes ens congratulem perquè els companys de Poble en Marxa-CUP hagin decidit, finalment, fer-se seva l’aposta del nostre grup per atorgar la gestió de la Zona Esportiva al club resultant de la fusió del Futbol Club Calldetenes i la Unió Esportia Calldetenes.

Aquestes dues entitats han fet un gran esforç mutu per tal d’arribar a l’acord i sempre ho han fet amb la mà estesa a qui s’hi vulgués sumar. Ens felicitem, doncs, que aquest acord, pel qual varem treballar tan, finalment sigui fructífer a nivell institucional ja que estem segurs, ara sí, que al proper ple la nostra proposta tirarà endavant.

El poble de Calldetenes no mereix el desgavell dels últims tres anys a la Zona Esportiva i de ben segur que ara, tot i que queda molta feina a fer, començarà una nova etapa il.lusionant pel futbol a Calldetenes.

Comunicat de PeM-CUP

Sobre el futbol, "el tema" que ha creat una situació actual de crispació al poble i que ha arribat a centrar la política municipal els darrers mesos (potser més per problemes polítics que no pas esportius) i que fa massa temps que dura: qui ha de tenir la gestió de la zona esportiva?

Des de Poble en Marxa-CUP sempre hem estat a disposició dels clubs, hem escoltat les seves opinions i propostes, i sempre hem estat al costat de tots ells per intentar arribar a un acord: que els 3 clubs es fusionessin en un.

Vàrem iniciar la proposta, juntament amb tots els regidors del consistori, que es fessin un seguit de reunions entre clubs per arribar a fusionar-los en un de sol. Aquestes reunions no han tingut l’èxit esperat, tot i que dos dels tres clubs estan en procés de fusionar-se (el F.C. Calldetenes i la U.E. Calldetenes ). Una decisió que han pres lliurement i que respectem. De fet, aquests dos clubs sí que hi han posat de la seva part per trobar una solució. L’Atlètic Club Riudeperes, malauradament, no.

Des de PeM-CUP mai hem cregut que aquest problema s’havia de solucionar en un ple on els 11 regidors tenien la veu i el vot per la solució, tot i que enmig de les negociacions entre els regidors i els 3 clubs tant CiU com ERC han presentat llurs propostes per tal d’adjudicar a un club la gestió del camp de futbol. Des de PeM – CUP sempre hem prioritzat les negociacions i mantenir les reunions per davant de les solucions plenàries.

Arribats fins aquí, proposem que porti la gestió de la zona esportiva el club resultant de la fusió entre el FC Calldetenes i la UE Calldetenes, on quedarien la majoria de jugadors del poble i que té la història del poble, i mantenir els colors que sempre han representat el poble de Calldetenes. Amb això no volem dir que el Riudeperes no pugui fer ús de les instal·lacions, simplement que s’haurà d’adaptar a la nova gestió del camp de futbol.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les energies renovables, els deures de l’economia catalana

barcelona
SALUT

Pacients de Montcada i Reixac amb ictus estrenen servei integral d’ajuda a domicili

MOntcada i Reixac
religió

La Institució Bíblica Evangèlica de Catalunya (IBEC) distingida amb el Memorial Cassià Just

Barcelona
soceitat

El dispositiu policial a Font de la Pólvora continuarà sense interrupció

girona
societat

Vaga a l’Ajuntament de Barcelona en rebuig al complement de productivitat

barcelona
Olot

Més d’un miler d’accions per al benestar dels professionals de l’hospital

Olot
societat

El jutge decideix avui si amnistia els CDR del cas Judes

barcelona
societat

Impulsen una activitat per conèixer la feina pesquera local

roses
turisme

Las Golondrinas ja venen entrades per veure la Copa Amèrica

Barcelona