Vallès Oriental

El grup Trainvest compra la històrica Fainsa de Martorelles

L’empresa compartirà propietat amb la firma francesa del mateix sector Compin

El grup francès Trainvest és el nou propietari de la històrica empresa Fainsa, un dels principals fabricants europeus de seients per a transport públic amb seu a Martorelles.

L’operació, el cost de la qual no ha estat revelat, culmina un dilatat procés de venda. Les fonts consultades per aquest periòdic assenyalen que l’avançada edat d’un dels principals accionistes, el president Joan Singla, i de part de l’equip directiu ha estat una de les claus de l’interès per posar en venda la societat.

Trainvest, un vehicle inversor de Barclays Bank, ja operava en el sector, com a accionista principal de la companyia francesa Compin. Ara, l’interès dels nous propietaris és complementar l’activitat de les dues companyies, que tenen facturacions similars, superiors a 30 milions d’euros.

Fainsa és un dels principals operadors europeus i mundials del sector. Amb seu a Martorelles, té una àmplia presència internacional, amb acords tècnics i productius a la Xina, l’Índia, els Estats Units i Mèxic. També té una sòlida posició financera, que la convertien en un objectiu atractiu per a empreses internacionals com Trainvest. Les negociacions amb aquesta empresa van ser relativament ràpids. Van començar l’últim trimestre de l’any passat i s’han ratificat ara amb l’acord de venda.

“El grup inversor garanteix els llocs de treball”, assenyala l’actual gerent de Fainsa, Rafael Roldán, que es perfila com a nou vicepresident de la societat (un càrrec que compartirà també amb la vicepresidència del grup francès). Roldán assenyala fins i tot que l’activitat de Martorelles, on actualment treballen 160 persones, es pot veure fins i tot reforçada. “La intenció és potenciar la fabricació de butaques per altres mercats, així com impulsar les vendes a d’altres sectors, com els seients per a usos navals, d’ambulàncies o cotxes de policia”, en els quals ja treballa Compin. La firma francesa també es dedica a l’interiorisme de trens.

La presència internacional de les dues firmes, que operaran independentment, també és complementària, perquè Compin disposa de plantes a Polònia i Bulgària, a més de la seu francesa. Fainsa, per la seva banda, té implantacions fora del continent europeu. El president de Fainsa serà ara Pierre Sainfort, que també ho serà del grup resultant.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Atrapen i denuncien un incívic que va llançar un sofà a la zona de contenidors

CASSÀ DE LA SELVA
societat

Veïns de Vallirana critiquen l’estat de l’aigua de boca i exigeixen a l’Ajuntament millores a la xarxa d’abastiment

Vallirana
política

La CUP denuncia l’elevat cost de la recollida de residus

figueres

Les dones són les que fan més ús del servei d’assessorament empresarial

olot
Societat

Estudien l’estat de deshidratació de temporers de Ponent per fer recomanacions

Lleida
societat

Un sistema de geolocalització permetrà actuar més de pressa en les cases aïllades del Priorat quan hi hagi emergències

Falset

Aprovada la no continuïtat de l’Associació Protectora d’Animals

figueres
societat

El barri barceloní de Gràcia aposta per una festa major “més inclusiva i tranquil·la”

Barcelona
Societat

El TSJC tomba les Zones de Baixes Emissions de l’Hospitalet, Cornellà i Esplugues

Barcelona