Societat

Desarticulat un grup especialitzat en atracaments a oficines de correus

Els detinguts utilitzaven passamuntanyes i gorres per evitar ser reconeguts i pistoles i ganivets per intimidar les seves víctimes

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup acusat d'atracar cinc oficines de correus a Sant Adrià de Besòs, Badalona i Montcada i Reixac i una benzinera, també a Badalona. Les detencions s'han dut a terme en dues fases. La primera es va produir el 7 de setembre quan la es va arrestar un home de 45 anys i una dona de 25, ambdós veïns de Badalona, i la segona, dos dies més tard, amb la detenció de la resta d'integrants: una dona de 52 anys i veïna de Badalona i un home de 27 anys i veí de Barcelona, ambdós de nacionalitat espanyola. Per cometre els atracaments, els detinguts utilitzaven passamuntanyes i gorres per no ser reconeguts i pistoles i ganivets per intimidar les seves víctimes.

El primer dels robatoris violents va tenir lloc a Badalona el passat 28 de juliol en una oficina de correus de Badalona i posteriorment es van succeir cinc atracaments més: quatre en oficines de correus de Sant Adrià de Besòs, Badalona i Montcada i Reixac i un altre en una benzinera de Badalona.

Finalment, el passat 7 de setembre, els agents vigilaven les oficines afectades van veure com un home i una dona entraven en una oficina de correus de Sant Adrià de Besòs. Anaven coberts amb passamuntanyes i duien una arma de foc a la mà, motiu pel qual els agents van interceptar-los i detenir-los quan sortien de l'oficina. La parella duia una arma de foc simulada, un ganivet de cuina i 1.800 euros que acabaven de sostreure de l'oficina de correus.

Arran d'aquestes dues detencions els investigadors van tenir coneixement que hi havia dues persones més que també haurien participat en els robatoris violents. Per aquest motiu, el nou de setembre, es van fer tres entrades i registres en els domicilis on els detinguts s'havien establert i que es trobaven a les localitats de Badalona i Barcelona.

Durant els registres, es van trobar quatre cascos de moto, roba de motorista i una motocicleta sostreta que s'havia emprat en els atracaments ja que els investigadors l'havien pogut identificar a partir de les imatges de les càmeres de seguretat.

Per aquest motiu, els agents van detenir dues persones més, una dona de 52 anys i un home de 27, ambdós veïns de Barcelona i de nacionalitat espanyola.

El grup, que acumula setze antecedents policials per fets similars, va passar, dijous deu de setembre, a disposició judicial i el jutge va decretar presó per tres dels detinguts i llibertat amb càrrecs pel quart.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El govern de la Bisbal afirma que ha començat “a fer el tomb” a la ciutat

la bisbal d’empordà
MEDI AMBIENT

Comencen els contactes per la nova estratègia conjunta pel litoral del Maresme

Mataró

Vic reclama que també es “relaxin” les restriccions per la sequera a Osona

Vic

El sindicat USPAC acusa Interior de “treure’s les puces de sobre” en el cas de Girona

girona
SOCIETAT

Manresa inaugura la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local al centre

Manresa

S’amplia a 51 espais la xarxa de refugis climàtics per aquest estiu

girona

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga
estat espanyol

L’Audiencia Nacional cita com a testimoni en el cas Koldo Javier Hidalgo

barcelona

Barcelona podria cobrir el 90% del consum elèctric amb plaques solars

Barcelona