Osona/Ripollès

Calldetenes tindrà futbol tot i que el conflicte per la gestió del camp es manté latent

L’Ajuntament reobre la instal·lació per a l’Atlètic Riudeperes, únic club que ara mateix continua en actiu.

El futbol a Calldetenes salvarà la temporada, encara que el conflicte amb la gestió del camp es manté latent. L’Ajuntament ha decidit reobrir la instal·lació aquest mes de setembre després d’haver dut a terme durant un mes les obres que suposadament l’havien d’inutilitzar durant un període indeterminat de temps. Concretament s’ha netejat la superfície tant del terreny de futbol 11 com el de futbol 7, s’ha raspallat la gespa, s’han reparat juntes i s’han repartit 18 tones de cautxú, a part de fer una neteja dels vestidors.

Mentrestant, també s’han dut a terme negociacions per resoldre l’entrellat per l’ús de la instal·lació entre els diferents agents que hi intervenen, Ajuntament, clubs i pares de jugadors. Però no totes aquestes han arribat a bon port i algunes han tingut un desenllaç sorprenent en un cas que cada cop planteja girs més inesperats.

El darrer ha estat l’intent de recuperació del FC Calldetenes, en detriment del CE Calldetenes, el club de nova creació impulsat per l’Ajuntament que havia de resoldre els problemes amb l’esport d’equip del poble. Pel que sembla el quart club que apareix a Calldetenes no acabarà veient la llum. La proposta de l’equip de govern passava per col·locar el regidor d’Esports, Sergi Velasco (Poble en Marxa-CUP), de president del FC Calldetenes, mentre que Abel Blancafort (CiU) passava a fer-se càrrec de l’At. Riudeperes.

La mesura havia de tenir caràcter transitori per una temporada per tal d’estabilitzar la situació creada, amb la intenció que un any després es convoquessin eleccions perquè els socis de cada club escollissin lliurement el seu president. Segons Velasco, soci i excol·laborador del FC Calldetenes, l’elecció de recuperar aquest club es va fer per mantenir “els 50 anys d’història del futbol a Calldetenes” i per “buscar solucions” a un conflicte que “s’allargava molt”.

De tota manera, l’equip de govern no s’ha sortit amb la seva perquè la junta del club en qüestió, que no es va poder fusionar amb la UE Calldetenes perquè es trobava inactiu, ha negat haver mantingut cap negociació en aquest sentit i, per tant, ha rebutjat la proposta. “El que hi ha hagut és una insistència per part del regidor d’Esports a alguns membres de la junta directiva per tal que se li cedís a ell la presidència del club”, manifesten en una nota feta pública després d’una reunió que van mantenir el dia 2, en la qual “la junta del FC Calldetenes ha desestimat per unanimitat iniciar cap mena de negociació amb l’actual equip de govern municipal”.

En canvi l’At. Riudeperes ha acatat la proposta de l’Ajuntament i ha col·locat de president Blancafort, únic regidor que és soci del club. La mesura ha de ser ratificada per l’assemblea de socis que s’ha de convocar el mes vinent. “El que hem buscat és poder continuar amb l’activitat”, segons Jordi Pérez, ànima mater d’una entitat amb 10 anys d’activitat que es planteja en el futur poder modificar el seu nom i anomenar-se Riudeperes-Calldetenes.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia