Societat

Solidaritat

Una marató que suma

La societat gironina es va tornar a bolcar amb La Marató organitzant i participant en prop de 500 activitats arreu de la demarcació, bona part de les quals es van dur a terme entre dissabte però sobretot ahir

La promoció de l'exercici físic i d'una alimentació saludable van centrar moltes de les accions destinades a recollir fons

A les comarques gironines s'han organitzat prop de 500 activitats

La Marató de TV3 ha tornat a mobilitzar els ciutadans d'arreu de les comarques gironines i les baixes temperatures d'ahir no van ser cap impediment per al desenvolupament de les prop de 500 activitats programades al territori per recollir fons per a la investigació de la diabetis i l'obesitat, algunes de les quals, com ara el concert del cor País Meu a Flaçà, es van dur a terme dissabte. A la ciutat de Girona, a dos quarts de deu del matí, es va donar el tret de sortida a la 9a Marató per a La Marató, una iniciativa de l'Ajuntament de Girona, el Club d'Atletisme Girona, el cos de Bombers amb la col·laboració de la UdG i l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport (Euses). Fins a les 12 del migdia, més de 200 persones havien participat en l'activitat de diferents maneres: corrent amb els atletes, fent una caminada, comprant una samarreta o un tall de pastís. “Cada any, es fan més coses al voltant de la cursa. La qüestió és anar sumant”, va declarar una de les organitzadores de l'esdeveniment que mostrava, satisfeta, el desplegament que hi havia a la plaça Catalunya. La programació d'ahir a Girona a favor de La Marató va incloure actes per a totes les edats: a la Rambla, una ballada de sardanes va reunir gent d'edat més aviat avançada mentre que, a la mateixa hora, alguns joves es reunien a la plaça Independència per seguir el ritme del grup Xaranga Dammer. I a mig camí d'aquests dos punts, al punt de trobada de la Rambla, petits i grans prenien part en els diferents jocs proposats pel servei local de català de Girona: des dels jocs de taula clàssics fins a dictats exprés. Al migdia, per reposar forces i entrar en calor, res millor que una ració de l'escudella solidària que es va servir a l'Escola d'Hostaleria i que va repetir l'èxit de les anteriors edicions amb més de 300 tiquets venuts. A la tarda, la desfilada benèfica de Model On Top, al centre cultural La Mercè, va tenir novament una nombrosa assistència.

A Salt, prop de 300 persones van participar en les activitats que es van dur a terme al llarg del matí: un taller de marxa nòrdica, una caminada saludable, una sessió de zumba i jocs per a nens i nenes entre els cinc i els dotze anys. A mig matí, els participants, acompanyats d'una batucada, van formar una figura humana que deia “mou-te 30 minuts”. El pavelló de Sarrià de Ter va ser l'escenari d'un programa d'actes que va incloure una arrossada i diverses actuacions musicals, entre elles la del grup de rock Vianda i la del cor Gospel Girona. A la capital de la Garrotxa, el Club d'Escacs Olot va jugar partides simultànies amb diversos contrincants. I al migdia, el cor juvenil Gaia va interpretar cançons del seu darrer espectacle.

I és que ahir a pràcticament totes les poblacions gironines es va desenvolupar alguna acció relacionada amb La Marató. Així, les visites als museus (com ara el d'Arqueologia de Girona), els monuments (com ara els de Sant Pere de Rodes i Empúries) i els jaciments (com ara el d'Ullastret) van ser gratuïtes i es van recaptar fons per a la causa amb les aportacions voluntàries.

La xifra
123
voluntaris
van ser els responsables d'atendre les trucades que feia la gent per fer donatius. La central de trucades va estar ubicada a la Fira de Girona. A tot Catalunya, va haver-hi 2.330 persones voluntàries, un 70% de les quals dones.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

“Alerta! Tortuga marina a les platges catalanes”

Begur

Viatge tecnològic a la moda, la salut, la mobilitat i l'energia del futur

BARCELONA
Societat

Barcelona, primera ciutat que acull el simulador de la “fórmula 1 del mar”

Barcelona
LA CRÒNICA

Estrelles Michelin per emportar a la Santa

Societat

Milers de persones exigeixen a Barcelona un decreixement turístic planificat

Barcelona

Més de 400 persones clamen a Girona contra el model turístic actual

girona
Societat

Un exprofessor del Pare Manyanet de les Corts acumula una dotzena de denúncies per abusos sexuals

Barcelona

Fan una revista per potenciar el sentiment i orgull de pertinença al barri de Pont Major

girona

Primers turistes per collir fruita dels arbres que han apadrinat

Aitona