Societat

Col·lectius LGBT insten a aplicar la legislació

Les associacions contra l'homofòbia i la transfòbia denuncien que hi ha moltes agressions que no són sancionades

Alerten de les discriminacions a l'escola

“Demanem al nou govern de la Generalitat, encapçalat per Carles Puigdemont, que apliqui la llei 11/2014 que va aprovar el Parlament fa més d'un any per tal que totes les bones mesures que proposa puguin dur-se a terme i no quedin en simples bones intencions.” Així de contundent va mostrar-se el president de l'Observatori contra l'Homofòbia, Eugeni Rodríguez, en una trobada coordinada ahir pel Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), en la qual va recordar que des que es va aprovar la llei contra la discriminació al col·lectiu de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals (LGBT), “hi ha hagut molts casos de discriminació a parelles lesbianes per accedir a la reproducció assistida”. “De les 113 incidències registrades aquest 2015, 54 no han estat sancionades. Hi ha tres casos d'agressions homòfobes pendents de judici, en aquest sentit estem contents amb l'actuació judicial”, hi va afegir Rodríguez.

Les associacions demanen específicament que s'apliqui l'article 12 de l'esmentada llei, que determina plans d'actuació als centres escolars. “Una llei sense decret de desplegament ni dotada econòmicament és paper mullat”, va denunciar Katty Pallàs, representant de la Plataforma LGBT i presidenta de la FLG (Federació de Gais i Lesbianes). Segons Pallàs, aquest article és determinant en la lluita contra l'assetjament escolar, ja que “els protocols que menciona la llei suposen la creació d'equips de docents formats per aconseguir que les escoles siguin un espai on es fomenti un entorn amable amb les diferents identitats de gènere”. “És molt important que aquests protocols es despleguin per començar a treballar. La majoria de casos d'assetjament no es detecten perquè les víctimes no troben figures de confiança a l'escola.”

El col·lectiu transsexual ha viscut recentment un fort xoc arran del suïcidi d'Alan per la seva condició de transsexual. David Tello, delegat de Catalunya de l'Associació Chrysallis, que vetlla per la protecció dels menors transsexuals, va fer una crida a “garantir el compliment d'aquesta llei, per garantir els drets humans ”. Queda molt camí per fer, però Rodríguez es mostra optimista: “Estem segurs que aquest govern farà passos endavant per aplicar la llei. De fet, ERC va ser un dels impulsors, esperem que no ens falli ara.”

LES DENÚNCIES

113
incidències s'han registrat
aquest 2015 en referència a la llei 11/2014, 54 de les quals no s'han sancionat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia