Societat

Cavalls, puntaires, gossos i embotits, a la fira d'Anglès

La benedicció dels animals i les parades d'artesania tornen a omplir d'animació el barri vell per Sant Antoni

Anglès celebra aquest cap de setmana la XXI Fira de Sant Antoni, que fins avui omplirà els carrers de la població, sobretot al barri vell, de parades d'artesania, de productes gastronòmics, d'exposició de manualitats i de desfilades d'animals i maquinària agrícola. Considerada la festa major d'hivern durant segles, Anglès va recuperar la tradició de la festa de Sant Antoni l'any 1994 incorporant al component religiós i tradicional una vessant més moderna i lúdica.

Així doncs, la fira es va inaugurar ahir al matí amb la solemne benedicció de la imatge de sant Antoni, que va ser passejada en processó pel capellà i els escolans pel poble fins a retornar a l'església de Sant Miquel, on els convilatans van portar a beneir al llarg de tot el matí els seus animals de companyia, principalment gossos de totes les grandàries i races. Tot i així, no hi va faltar l'esperada XII Cavallada dels Cowboys de la Selva, que també van portar a beneir els seus cavalls, ni el circuit de ponis a can Cendra per complaure els més petits, o la petita mostra de bestiar de granja de la plaça de la Vila, amb ovelles, oques i galls.

La principal animació la van proporcionar les 200 parades de productes gastronòmics i artesania distribuïdes pel barri vell, on es despatxaven embotits, formatges, secallones, joguets i productes cosmètics naturals, així com l'exposició de manualitats de les puntaires, a la Casa de la Vila. Per aquest matí és previst el concorregut esmorzar de tractoristes, en què l'any passat es van repartir 1.200 racions entre els visitants d'aquesta mostra de vehicles clàssics i d'època.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia