Societat

Marta Pujol reclama la plaça d'arquitecte de Sant Vicenç

La filla gran de l'expresident, que hi havia treballat des del 1996, demanda l'Ajuntament per acomiadament improcedent

La plaça es va cobrir al novembre, després d'un procés selectiu en què no va presentar candidatura

La filla de l'expresident Marta Pujol Ferrusola, que treballava d'arquitecta municipal a Sant Vicenç de Montalt sense haver accedit a la plaça per concurs, ha demandat l'Ajuntament per acomiadament improcedent. El jutjat social número 1 de Mataró ha admès a tràmit la denúncia, en la qual Pujol Ferrusola, que va ocupar el càrrec tècnic des del 1996 fins l'any passat, considera que té consolidat el lloc de feina i reclama la seva incorporació a la plantilla.

L'alcalde de Sant Vicenç, Miquel Àngel Martínez (CiU), que està citat per anar a declarar al jutjat el 10 de juny, va admetre ahir que la reclamació no li ha estranyat. “Sabíem que hi havia aquesta possibilitat i ara s'ha materialitzat”, va assenyalar. Martínez diu que està “tranquil” perquè, des que es va destapar la contractació irregular de Pujol Ferrusola, han actuat seguint els informes que es van sol·licitar a la Diputació de Barcelona per regularitzar la plaça. “Creiem que hem fet bé la feina i amb la màxima transparència”, hi afegeix.

De fet, el procés selectiu per escollir un nou arquitecte municipal es va culminar el novembre de l'any passat, quan l'alcalde de Sant Vicenç va nomenar Elisabeth Pascual nova funcionària interina a temps parcial, després que obtingués la millor puntuació del concurs. Es dóna el cas que, a la convocatòria pública, s'hi van presentar més de vint candidats, però no la filla de l'expresident de la Generalitat. Tot i que en un primer moment sí que va anunciar que s'hi presentaria, en lloc d'això, Marta Pujol ha preferit interposar una demanda contra el consistori santvicentí amb la intenció de guanyar la plaça. En l'escrit, que s'hauria presentat el novembre de l'any passat, quan se li va notificar oficialment l'extinció del seu contracte, s'indica que, després dels gairebé vint anys ocupant el càrrec, té dret a consolidar-lo sense haver de superar cap procés selectiu.

“El que farem no és res més que defensar els interessos de l'Ajuntament”, va insistir a dir l'alcalde, que també va recordar que tant l'Oficina Antifrau de Catalunya com la fiscalia de Mataró van arxivar les denúncies que s'havien iniciat a instàncies del principal grup de l'oposició, 9 Sant Vicenç, per un presumpte delicte de prevaricació, tracte de favor i tràfic d'influències.

Cap delicte

En aquest sentit, la fiscalia va considerar que únicament s'apreciava “una mera irregularitat administrativa” que hauria de ser resolta des del mateix ordenament administratiu i que “no podia considerar-se que traspassés el límit del dret penal”. Per la seva banda, l'Oficina Antifrau de Catalunya entenia que en el sistema emprat per a la contractació de l'arquitecta no es determinava “cap supòsit d'ús o destinació irregular de fons públics” ni activitats il·legals en la gestió del secretari municipal. La filla gran de l'expresident sempre ha atribuït els dubtes sobre la seva situació contractual als seus cognoms.

El mes de gener passat, l'Ajuntament de Sant Vicenç, seguint les indicacions d'un informe elaborat per la Diputació de Barcelona, ja va posar en marxa el procés administratiu per tal de cobrir la plaça d'arquitecte, però també la d'arquitecte tècnic municipal, que es trobava en la mateixa situació irregular, mitjançant un concurs públic.

LA DATA

03.04.96
és la data
en què es va aprovar la contractació de Marta Pujol Ferrusola com a arquitecta municipal.

LA FRASE

No ens ha sorprès perquè sabíem que hi havia aquesta possibilitat, però estem tranquils
Miquel Àngel Martínez
alcalde de Sant vicenç de montalt

LA XIFRA

19
anys
va ocupar el càrrec la filla gran de l'expresident a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt.

Un altre procés selectiu amb polèmica

La plaça d'arquitecte municipal no ha estat l'únic procés selectiu polèmic. També ho està sent el concurs per cobrir la d'arquitecte tècnic, que es trobava en la mateixa situació. Quan ja s'havien acabat les proves i s'havia nomenat la persona que l'havia guanyat, l'Ajuntament haurà de repetir una part del procés perquè s'hi han detectat irregularitats. Després de revisar l'expedient, van trobar un error de procediment que afectava la convocatòria per dur a terme la segona prova als candidats. En l'anunci que fixava la data no es van respectar els tres dies hàbils preceptius, ja que entre la publicació i el dia de l'examen hi va haver dos festius entremig. Aquesta circumstància va fer que la majoria dels candidats no poguessin presentar-s'hi i que alguns d'ells manifestessin el seu disgust i els dubtes sobre la gestió d'aquestes oposicions. L'Ajuntament ha decidit suspendre aquesta segona fase del concurs i fer-la de nou en temps i forma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia