Societat

El govern ajudarà a suprimir el pas a nivell de Flaçà

Assumiria un terç del cost per suprimir el pas del tren pel mig del poble

El govern de la Generalitat de Catalunya està disposat a assumir un terç del cost per fer desaparèixer el pas a nivell del tren al municipi de Flaçà. Així ho va confirmar ahir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, en una entrevista a RAC 1, en què va confirmar la voluntat del govern català de “prioritzar l'eliminació dels passos a nivell que es trobin en trams urbans”.

En aquest cas, Rull va posar com a exemple el cas més flagrant, al municipi de Flaçà, que té com a reivindicació històrica la supressió del perillós pas a nivell que divideix literalment en dos el municipi. El conseller va recordar que l'exconseller Joaquim Nadal havia pactat amb Foment un pla per eliminar els passos a nivell que encara hi ha a Catalunya, però va reconèixer que “el nivell d'execució és molt baix”. Per fer palesa la voluntat del govern català d'avançar en aquest sentit, Rull va explicar que el govern vol aportar més d'un milió d'euros dels cinc que costarà el projecte per eliminar el pas a nivell de Flaçà. Tot i aquesta voluntat expressada per la Generalitat d'aportar una part dels diners, “tot i no ser competència nostra” –va puntualitzar Rull–, el conseller va evidenciar que continua “bloquejat”. Rull va afirmar que el cas de Flaçà “és tan sensible”, en especial després de l'atropellament d'aquesta setmana en un pas a nivell a Mollerussa, que “hi aportem diners” per resoldre-ho. En el pressupost estatal per al 2016, l'Estat havia posat una quantitat de mig milió d'euros per iniciar els tràmits per fer desaparèixer el pas a nivell dels trens convencionals pel mig del poble. En aquell moment, el consistori ja va manifestar que esperava que aquesta partida suposés al llarg d'aquest any l'eliminació del pas a nivell que fa tants anys que reivindiquen, per evitar així els perills que suposa la pujada i baixada constant de les barreres quan arriben combois a l'estació de Flaçà.

El consistori tenia constància que l'última proposta de l'Estat pujava a més de 6,6 milions d'euros,2016-01-3064195 una inversió que ara, segons les paraules del conseller de Territori i Sostenibilitat, sembla que es quedaria en cinc milions, que permetrien recosir el municipi i eliminar la ferida que suposa el tren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia