Societat

SOCIETAT

Èxit de participació en les processons de la Verge del Carme

Sant Feliu de Guíxols, l'Escala i Begur, entre les que han renovat els vots a la patrona de poblacions costaneres

Les principals poblacions costaneres de la Costa Brava van renovar ahir al migdia els vots a la Verge del Carme i van donar sortida a les tradicionals processons marítimes. Sant Feliu de Guíxols, Llançà, Empuriabrava, l'Escala i Begur van celebrar-ho sense incidents. D'altres, com ara Roses, on l'organitza la Comandància de Marina, i Palamós, les celebraran avui.

A Begur es va fer una ofrena floral a davant de la punta des Plom, pel mal estat del mar. Però tot i així unes onze embarcacions de sa Tuna i sa Riera de Begur, amb unes 50 persones, van salpar per fer la processó marítima, recuperada al nucli de sa Tuna fa uns deu anys.

A l'Escala la processó va anar des de la Clota fins a la platja, i cap a les 11 del matí van sortir les embarcacions. En canvi, a Palamós, és previst que se celebri avui amb la participació de bona part de les barques de pesca del port de Palamós i altres embarcacions menors que en fan l'acompanyament. El recorregut marítim de les embarcacions arribarà fins a l'altura de Platja d'Aro, pel sud, i la Fosca i Castell, pel nord.

Una tradició que comença al segle XVIII

Al segle XVIII la festa de la Mare de Déu del Carme la van començar a celebrar els integrants de la marina catalana, gràcies a la difusió d'una llegenda que explica com l'escapulari carmelità va salvar un vaixell anglès que es trobava a la deriva enmig d'un ferotge huracà. A la costa catalana fou l'almirall mallorquí Antoni Barceló Pont de la Terra qui, en promocionar la festivitat entre els seus mariners, va popularitzar la devoció per la Mare de Déu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.