Societat

Societat

Menjar-se la vall

L'escola Doctor Robert de Camprodon ha visitat l'escorxador de la vila, on se sacrifiquen poltres de muntanya

El projecte ‘Ens mengem la vall' promou els productes del territori

Els alumnes de cicle superior de l'escola Doctor Robert es mengen la vall de Camprodon. No ho fan literalment, és clar. És el nom amb què aquest centre ha batejat una experiència per conèixer de primera mà el cicle dels cavalls pirinencs de la vall, que aplega part de Camprodon, els municipis Molló, Setcases, Vilallonga de Ter, Llanars i Sant Pau de Segúries, on aquest tipus de bestiar està plenament implantat. En aquesta ocasió, i amb el lema “Anem a l'escorxador!”, han visitat l'escorxador de Camprodon, on el president de l'Associació de Criadors d'Eugues de Muntanya del Ripollès, Joan Moret, ha fet de guia de l'equipament i n'ha explicat el funcionament.

Continuant amb el cicle de vida dels cavalls de carn, Pastoret ha explicat als alumnes com els poltres arriben a les quadres, passen la revisió dels veterinaris i entren a l'escorxador. Seguint el circuit, han pogut veure què es fa en cada espai i com es van realitzant proves sanitàries al llarg de tot el procés. El president dels criadors de cavalls de muntanya ha volgut desmuntar alguns dels mites falsos que circulen respecte al sacrifici d'aquests equins i ha fet especial èmfasi en aspectes com ara el benestar animal, la normativa vigent i les mesures sanitàries que s'han de seguir.

La visita ha acabat amb la participació directa dels alumnes del Doctor Robert. En concret, i guiats per Joan Moret, cadascun s'ha fet una hamburguesa de carn de poltre –una mena de vedella més dolça i rica en vitamina E–, per degustar-la a la nit a casa seva.

En aquesta activitat del projecte Ens mengem la vall, col·laboren les Cuines de la Vall de Camprodon, l'escola Doctor Robert, la cooperativa ramadera de Molló, l'Associació de Criadors d'Eugues de Muntanya del Ripollès i la Fundació Jaume Casademont. La promoció dels productes agroalimentaris de la vall de Camprodon en l'àmbit local, l'educació per a una alimentació sana i de qualitat i la vinculació del teixit social que conformen el sector productiu del territori, les famílies, l'escola i el sector de la restauració són els objectius bàsics que busca. La concreció del projecte inclou el treball a l'aula, sortides i activitats de camp. El projecte Ens mengem la vall de Cuines de la Vall de Camprodon va obtenir una de les beques de la Fundació Jaume Casademont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
canvi climàtic

‘Beryl’ toca terra com a huracà de categoria 1 prop de la costa de Texas

barcelona
SOCIETAT

Comencen setze mesos de treballs del corredor ràpid entre Salt i Girona

SALT / Girona
educació

El retard en les adjudicacions desperta protestes dels sindicats i Educació diu que és “un problema tècnic”

barcelona
Medi AMbient

Mataró descobreix els entorns amb 10 itineraris per anar a peu o amb bicicleta

Mataró
SALUT

Un nou servei escurça l’estada dels nounats a l’Hospital de Can Ruti

Badalona

Dos de cada tres desplaçaments a l’àrea de Barcelona són amb mitjans sostenibles

Barcelona

El projecte de millora del camí de ronda, candidat a rebre un premi europeu

palamós

L'Ajuntament critica la retirada dels mòduls de l’escola

cornellà del terri
societat

Finalitza amb èxit la primera edició de l'Escola d’Estiu d’Antiracisme

girona