Urbanisme

Dos anys d’espera per cobrir una pista a Fontajau

L’Ajuntament de Girona ultima l’adjudicació de la coberta de l’espai d’esbarjo, incompleta des de la tardor del 2019

L’equip de govern reprendrà l’obra, un cop resolt el contracte de l’adjudicatària

L’Ajuntament de Girona ultima els treballs d’adjudicació de la coberta de la pista poliesportiva del barri de Fontajau, incompleta des de la tardor del 2019. L’equip de govern, de Junts i ERC, ha hagut de refer el projecte per l’incompliment de la primera empresa adjudicatària. Després de dos anys d’espera, els veïns confien disposar d’un espai d’aixopluc a principis de l’any que ve.

El nou projecte de la pista, a tocar del camp de futbol del Sant Ponç i del Gerunda, va ser aprovat en la junta de govern local del 9 de juliol. El cost de les obres és de 518.463,01 euros. Queda per fer un 85% de l’obra, que va començar el juliol del 2019, però que al cap de dos mesos es va interrompre. “De cop, tot va quedar parat”, recorda el president de l’associació de veïns de Fontajau-rambla Xavier Cugat, Joan Serra.

El juliol del 2020, l’alcaldessa, Marta Madrenas; el regidor d’Urbanisme, Lluís Martí, i la regidora de Mobilitat, i delegada del barri de Fontajau, Marta Sureda –tots tres de Junts– van donar explicacions de la interrupció de l’obra de la coberta amb una reunió al barri. L’empresa va justificar que una biga havia complicat l’execució. La coberta és el projecte triat pels veïns en les votacions dels pressupostos participats del 2017 i el 2018.

Al gener d’aquest any, l’Ajuntament va resoldre el contracte de l’adjudicatària, Comsa Service Facility Management, per incompliment. “Vam entendre que no el complien com tocava”, explica Martí. A l’estiu, l’Ajuntament va tornar a treure a concurs l’obra i va ampliar el termini perquè es presentessin més ofertes. Al final, s’hi van presentar dues empreses. Pendent del final de la tramitació, el vistiplau de la Generalitat i la formalització del contracte, els treballs podrien començar abans de finals d’any.

El projecte de la coberta preveu una estructura amb una forma convexa en un lateral i formada per jàsseres de fusta corbades. L’espai guanyarà un miler de metres quadrats d’ombra i aixopluc. Inicialment, l’execució dels treballs era de quatre mesos.

Roques ‘engabiades’

Quan es va suspendre l’obra, l’Ajuntament va fer actuacions de protecció de l’espai perquè “no hi hagués cap perill ni risc”, recorda Martí. A la pista s’hi juga a futbol sala i bàsquet amb normalitat. El que seran les columnes que sostindran l’estructura són ara un conjunt de roques engabiades dins una malla, al voltant de la pista, detalla Serra.

Amb la coberta, el veïnat guanyarà un espai polivalent per fer-hi, entre altres activitats, la festa del cagatió i cinema a la fresca. Serra recorda que anys enrere al costat de la pista s’hi va fer una guingueta tubular.

LA FRASE

La situació és provisional. Esperem que la coberta estigui feta a principis del 2022
Joan Serra
President de l’associació de veïns del barri de fontajau

LA XIFRA

518.463
euros val el projecte de construcció de la coberta de la pista poliesportiva de Fontajau.

LA DATA

09.07.21
Va ser
quan la junta de govern local va iniciar l’expedient de contractació de la pista, amb el nou projecte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BANYOLES

Impulsen un manifest perquè el Monestir de Sant Esteve passi a ser de la ciutat

BANYOLES
sanitat

L’OMS declara el mpox emergència internacional de salut pública

barcelona
meteorologia

Protecció Civil manté l’alerta per pluges, que poden ser localment intenses

Barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

El dia més plujós des del temporal Glòria

CASSÀ DE LA SELVA

Més de 150 visualitzacions en els continguts de la nova app “Platges i litoral”

palafrugell
successos

Detingut a Lleida per l’estafa de l’estampeta

Lleida
medi ambient

La tempesta tropical Ernesto provoca fortes pluges a Puerto Rico

barcelona
política

Eduard Rivas s’acomiada de l’alcaldia d’Esparreguera

Esparreguera
PALAMÓS / CASSÀ DE LA SELVA

Naturalistes de Girona presenta al·legacions a diversos projectes de la demarcació

CASSÀ DE LA SELVA / PALAMÓS