Urbanisme

urbanisme

31 milions d’euros a la Barceloneta per encarar els efectes de la Copa Amèrica

Collboni assegura que Ciutat Vella és ara prioritària i anuncia actuacions com un CAP o més places d’escola bressol

L’anunci inclou la partida de 10 milions acordada amb ERC per un pla de retorn vinculat al campionat de vela d’aquest estiu

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni té la voluntat de prioritzar Ciutat Vella durant aquest mandat i una de les primeres proves d’aquesta intenció és l’anunci, fet aquest matí, d’una inversió de 31 milions d’euros del pressupost municipal a millorar l’espai públic i reforçar els serveis del barri de la Barceloneta.Collboni, ha assegurat que l’objectiu és fer “canvis estructurals” els quals recolliran, ha dit, les reivindicacions fetes al barri en els darrers 15 anys, algunes de les quals, ha explicat, l’any 2015 ja hi havia compromís de portar-les a terme, però no es van fer mai.

Preguntat si aquest paquet inversor té una relació directa amb la Copa Amèrica, l’alcalde ha desvinculat una cosa de l’altra: “totes aquestes inversions s’haguessin fet igualment perquè no tenen res a veure amb la Copa Amèrica. I venen per quedar-se i millorar la vida dels veïns i veïnes”. Tot i això, ha reconegut que les intervencions sobre l’espai públic hauran d’estar enllestides abans que comenci la cita esportiva. De fet, entre els 31 milions hi ha una reserva de 10 milions, els quals, segons un pacte al que va arribar el PSC amb ERC -lligat a l’acord de pressupostos- hi haurà un pla de retorn a la Barcelona vinculat a la Copa Amèrica de Vela que preveu reurbanitzar carrers i instal·lar nou mobiliari urbà. En aquest sentit, ha destacat algunes actuacions com el nou carril bici al passeig Joan Borbó o la zona infantil de 2.800 metres quadrats que es farà al parc de la Barceloneta.

Així, també es repararan tots els bancs de fusta, paviment, baranes i escales d’accés a les platges del passeig Marítim; es reurbanitzaran les places Poeta Boscà i la de la Maquinista, i s’arranjarà el carrer Pepe Rubianes i quatre vies interiors més a l’eix mar-muntanya.

A banda, ja s’han començat a desenvolupar un conjunt de millores del paviment de calçades i reparacions de voreres valorades en 3,1 milions d’euros. També s’ha reservat una partida per a l’estudi de la cobertura de la ronda Litoral al Port Ciutat.

D’altra banda, es destinaran 18 milions d’euros a fer millores en diversos equipaments com ara la cobertura de la pista de La Maquinista, que té una superfície de 2.220 metres quadrats; l’ampliació de l’escola bressol La Mar; o la creació d’un nou Centre Comunitari i Juvenil amb 682 metres quadrats a l’antiga cooperativa Segle XX. A més, s’habilitarà un local per a les entitats del barri al passeig Joan de Borbó i es dotarà de pressupost les obres per a fer realitat l’Institut de Nàutica de Barcelona, que ocuparà 1.000 metres quadrats del port. Finalment, es donaran les passes prèvies per poder executar les obres del nou Parc Tecnològic de la Nàutica, que disposarà de més de 13.000 metres quadrats, i que s’ha pensat per donar un impuls de l’economia blava al barri.

Nou CAP al barri

En l’àmbit de la salut, s’ha tirat endavant la compra de l’edifici de l’antiga Clínica Barceloneta, que té 3.000 metres quadrats i s’usarà per acollir el nou Centre d’Atenció Primària del barri. El futur equipament permetrà ampliar al cartera de serveis, unificar especialistes en un mateix espai. Per altra banda, el batlle ha comentat que es destinaran 2,2 milions a rehabilitar una promoció de 81 habitatges públics per a gent gran. “Aquestes inversions són el resultat d’un cúmul de reivindicacions que fa més de deu o quinze anys que els veïns i veïnes i les entitats del barri demanen”, ha assegurat Collboni.

Veïns a favor i en contra

Mentre diversos representants veïnals han donat suport a Collboni assistint a la presentació feta davant la premsa, altres veïns han manifestat el seu malestar per les dificultats amb què es troben per continuar vivint al barri, sobretot per les pujades dels preus dels pisos que han patit en els últims anys. “No podem més, els preus són altíssims”, han lamentat aquests veïns, alguns dels quals s’han constituït en la plataforma ’No a la Copa Amèrica’. “Mentre desnonen uns, vosaltres us poseu a la fotografia”, ha etzibat una veïna i activista per a l’habitatge. Collboni ha defensat que ja s’està aplicant la limitació dels preus dels lloguers a la ciutat i que les inversions que han presentat han de millorar la vida dels veïns, com el nou CAP. “Ens estem quedant quatre”, li han respost. També s’han mostrat preocupats per l’impacte que tindrà la Copa Amèrica a l’espai públic, en un dels barris que nota més la massificació turística.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

“Alerta! Tortuga marina a les platges catalanes”

Begur

Viatge tecnològic a la moda, la salut, la mobilitat i l'energia del futur

BARCELONA
Societat

Barcelona, primera ciutat que acull el simulador de la “fórmula 1 del mar”

Barcelona
LA CRÒNICA

Estrelles Michelin per emportar a la Santa

Societat

Milers de persones exigeixen a Barcelona un decreixement turístic planificat

Barcelona

Més de 400 persones clamen a Girona contra el model turístic actual

girona
Societat

Un exprofessor del Pare Manyanet de les Corts acumula una dotzena de denúncies per abusos sexuals

Barcelona

Fan una revista per potenciar el sentiment i orgull de pertinença al barri de Pont Major

girona

Primers turistes per collir fruita dels arbres que han apadrinat

Aitona