Urbanisme

El TSJC tomba el recurs de Cerdanyola i obliga a tramitar la segregació de Bellaterra

Els veïns de Bellaterra són més a prop d’aconseguir la segregació de Cerdanyola del Vallès i passar a formar part de Sant Cugat del Vallès. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha tombat el recurs de l’Ajuntament de Cerdanyola contra la decisió del jutjat del Contenciós Administratiu que l’obligava a tramitar la segregació del barri de Bellaterra. El cas encara es pot elevar al Tribunal Suprem, però els serveis jurídics de la plataforma veïnal que ha impulsat la segregació veuen difícil que pugui prosperar. Ara, doncs, caldrà saber si Cerdanyola opta per esgotar la via judicial o bé inicia els tràmits de la segregació traslladant l’expedient a la Generalitat.

Segons la darrera sentència del TSJC, la plataforma veïnal Comissió Bellaterra és Sant Cugat va complir amb tots els requisits establerts per la normativa per iniciar el procediment de segregació. Això implica ser un dels actors previstos i habilitats per activar la demanda (en aquest cas, una plataforma veïnal) i presentar les signatures de suport de la meitat del cens electoral (van ser més, un 60%). Així doncs la justícia considera ajustada a dret la sentència del Contenciós Administratiu que obliga el consistori a tramitar la segregació. L’escissió, però, no afectaria la Universitat Autònoma de Barcelona, que continuaria formant part de Cerdanyola.

Anys de lluita

Els veïns litiguen des del 2015 perquè el barri de Bellaterra se separi de Cerdanyola i passi a formar part de Sant Cugat. En un principi es va fer un referèndum en què el 94% dels veïns del barri es van mostrar a favor de la segregació, però ni l’Ajuntament ni la Generalitat van aprovar la decisió.

Això va activar que el 2018 la plataforma veïnal Comissió Bellaterra és Sant Cugat, emparant-se en una llei de la Generalitat del 2007, presentés una memòria que demanava la segregació i n’explicava les raons juntament amb l’aval d’un 60% de signatures. Segons recordava el president de la comissió, Miquel Vázquez, en declaracions a l’ACN, l’Ajuntament s’hi va negar adduint que el nombre de signatures no era suficient. La plataforma veïnal va recórrer aquesta decisió davant del jutjat Contenciós Administratiu, que li va donar la raó. Això va provocar el recurs del consistori davant del TSJC que ara ha estat desestimat. Els veïns de Bellaterra, doncs, veuen ara la segregació una mica més a prop



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El TSJC obliga Cerdanyola a tramitar la segregació de Bellaterra

Cerdanyola del Vallès
gastronomia

Obre la gelateria d’Albert Adrià a la Rambla

Barcelona

Un estudi demanat per l’Ajuntament revela un nivell alt de plom

BONMATÍ

Condemnen l’ICS a pagar 200.000 euros per una negligència mèdica mortal

Barcelona

Inicien aquest mes les obres d’un nou pont a la C-38 entre Sant Pau i Camprodon

SANT PAU DE SEGÚRIES
europa

Alemanya suspèn projectes climàtics per un possible frau a la Xina

barcelona
salut

Jubilació per a Carmen Cabezas, una de les gestores de la pandèmia i la vacunació

barcelona

Tractament al Segre per combatre la plaga de mosca negra

Lleida

Cinc pirotècnies al 52è concurs internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava

BLANES