Urbanisme

HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Les entitats avisen que encara “queda un llarg camí” per resoldre el problema habitacional

La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha celebrat l’acord entre l’Ajuntament i el Consorci de la Zona Franca (CZFB) per a la construcció de més de 1.800 pisos de protecció oficial als barris de Sant Andreu i la Marina del Prat Vermell. Per a les entitats, la mesura anunciada el passat divendres denota que “finalment han prevalgut les necessitats socials”. “És un important acord llargament reivindicat pel moviment veïnal davant la magnitud del problema d’accés a l’habitatge”, han assegurat en un comunicat. Així, les entitats avisen que encara “queda un llarg camí amb moltes arestes i de difícil recorregut” per resoldre el problema habitacional a la ciutat.

En el mateix comunicat, la FAVB insisteix que la configuració dels òrgans de govern del consorci “no sempre ha permès un funcionament àgil ni fàcil”, especialment “quan han estat en mans de formacions polítiques diferents”. Per això, les entitats lloen que les dues parts de la negociació s’hagin posat d’acord per a la construcció dels habitatges. Segons la FAVB, “era una contradicció” que un organisme públic com el CZFB tingués en propietat prop de 200.000 metres quadrats de sostre, molt d’ell qualificat d’habitatge lliure. “Per això advocàvem per la necessitat d’arribar a un acord per a transformar aquests habitatges i no hi ha hagut reunió amb l’alcaldia en què no hàgim instat a una negociació entre les parts”, afegeixen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia